:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 10, 2024   20:09

0

44

Vučić: Dobar i sadržajan sastanak sa predsedavajućim OEBS-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je imao dobar i sadržajan sastanak sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i šefom diplomatije Malte Ijanom Bordžom, dodavši da su razmenili mišljenja o bilateralnim odnosima, regionalnim i geopolitičkim prilikama, kao i saradnji Srbije i OEBS-a i napretku reformskih procesa u zemlji.

"Naglasio sam važnost uloge OEBS-a u očuvanju bezbednosti i stabilnosti u Evropi i poštovanju međunarodnog javnog prava. Upozorio sam, i ovom prilikom, na konstantno zanemarivanje i kršenje postignutih sporazuma kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine i ukazao na ozbiljne posledice takvog ponašanja Prištine i dela međunarodne zajednice", napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

On je ponovio da Srbija, "i u ovim izazovnim okolnostima, dosledno i odgovorno postupa, kako u spoljnopolitičkim okvirima, tako i na unutrašnjem planu, poštujući zakonodavne okvire, negujući konstruktivan dijalog i štiteći svoj narod, nacionalne i državne interese".

Izvor: TV Most

Ijan BordžOEBSAleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva