:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 05, 2021   12:38

0

204

Vučić: Građani mogu da očekuju dalji rast plata i penzija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da građani Srbije mogu da očekuju dalji rast plata i penzija, kao i da će država nastaviti sa velikim javnim investicijama.

"Rašće i plate i penzije, gledaćemo da stopa rasta penzija bude blizu stopa rasta plate", rekao je Vučić u intervjuu za TV Prva.

Podsetio je da je minimalna zarada povećana sa 15.000 dinara, koliko je bila 2012.godine, na 35.000 dinara što je, kaže, uvećanje u nominalnom iznosu od 120 odsto i govori koliko je Srbija napredovala, a posebno najsiromašniji.

"Idemo dalje sa velikim javnim investicijama, sa značjanim stranim diretknim investicijama, podstičemo privatne investicije", rekao je on.

Na pitanje o optužbama Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da Republički zavod za statistiku 'šteluje' podatke o BDP i javnom dugu Srbije, Vučić je kazao da Zavod objavljuje podatke koje proverava Evrostat i da tu nema mogućnosti za prevare i laži.

"Kako ih nije stid , to su podaci koje proverava Evrostat. To su egzaktni podaci, formula je vrlo komplikovana, imate dve zemlje u regionu koje nisu u sistemu Evrostata, mi jesmo", rekao je Vučić.

Dodao je da ga je sramota da to komantariše i da to govori čovek (Dušan Nikezić) čja je cela porodica, kako kaže, zaposlena u firmi Multikom Dragana Đilasa.

"Svi su zaposlenici Đilasa i moraju da lažu u njegovo ime i za njegov račun, od Marinikle Tepić do svih ostalih", naveo je Vučić.

Na pitanje da li je čuo kritiku na račun svoje politike oko koje se zamislio, Vučić je kazao da jeste i da se zamislio oko mnogih i da je, na primer, odluku oko Telekoma promenio slušajući druge.

"Govorim o suštinskim odlukama. Prvi sam bio za privatizaciju Telekoma, ali kada sam video ponude, rekao sam da ćemo izdržati bez te finansijske injekcije, uz mere fiskalne konsolidacije", naveo je Vučić.


Priča o izbornim uslovima je izmišljena

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić istakao je da je priča opozicije o izbornim uslovima prazna, izmišljena priča, opravdanje za loš izborni rezultat.

Vučić je, upitan za dijalog o izbornim uslovima, rekao da nikada nije ni bilo razgovora o izbornim uslovima sa opozicijom, te da je to potvrdio i njihov ideolog Veselin Simonović.

Naglasio je da je postojala opasna želja da predstave Srbiju kao autokratsku zemlju u svetu, i s tim u veti su vodili kampanju, nerazumevajući da je davno prošlo to vreme kada je mogla Srbija da se predstavlja kao Srbija u Miloševićevo vreme.

Poručio je opoziciji da nema ništa od tog posla da preko ulice i silom dođu na vlast.

„Na izborima će se menjati vlast i narod će uvek odlučivati. Dobro je da su to i oni sami potvrdili. Jer kada govorite o izbornim uslovima morate to porediti sa nečim. 2012.nije bilo nijednog medija na strani opozicije, a tada nismo kukali, već smo se bavili programom i planovima, i pobedili“, podsetio je on.

Problem opozicije, kaže, jeste da nemaju ni plan ni program, sem kako uništiti život Vučiću i njegovoj deci i raditi protiv njega jer na izborima ne mogu da pobede.

„Koji rezultat ćete ponuditi? Šta ste uradili?“, upitao je Vučić, a na odgovor most na Adi, kazao je da je aktuelna vlast napravila čak tri mosta i to ne za 500 miliona evra, a u Srbiji više od 500.

Ukazao je da je jedna opcija opozicije da biju i pobiju ljude na vlasti, ili da im neko preda ključeve i vlast.

„Jedna opcija je dovešće nas neko drugi na vlast, a druga da uz pomoć stranaca biju i ubiju ljude na vlasti“, dodao je on.

Vučić je kazao da takozvani ekološki ustanak najavljen za 11.septembar jeste borba između njih samih, ko će od njih preuzeti primat, jer za one bivšeg režima niko neće da glasa.

„To nema nikakve veze sa ekologijom“; podvukao je on.

Još nisam odlučio o kandidaturi za predsedničke izbore

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikakvu odluku po pitanju kandidature za predsedničke izbore naredne godine, ali da je stav stranke koju vodi da se kandiduju ljudi koji su u stanju da pobede.

Vučić je za TV Prva, na pitanje da li svi pritisci mogu da utiču na njega da kaže da se neće kandidovati za predsednika, Vučić je rekao da nije doneo nikakvu odluku po tom pitanju.

“Sagledavamo sve sa koalicionim partnerima. Naše izlaganje i na sastanku sa SPS-om pre neki dan je bilo kratko, njihovo je bilo mnogo duže. Naši stavovi su sasvim jasni, ali neću javno govoriti sada o tome”, rekao je Vučić.

On je dodao da je stranka koju vodi spremna da donese odluku da kandiduje ljude koji su u stanju da pobede.

“Voleo bih da pobede oni koji su se izborili za jaču, napredniju Srbiju, koja je među prvima u Evropi po ekonomskom rastu”, dodao je Vučić.

Preneo je da nije bilo dogovora posle sastanka sa rukovodstvom SPS-a.

“Mi smo rekli našu poziciju, čekamo njihov odgovor. I tako ćemo dati svima našu poziciju”, rekao je Vučić.

Dodao je da to nije pitanje konfomizma, broja osvojenih mandata, uz konstataciju da će biti žestokih pritisaka, spolja I iznutra.

“Tajkuni žele da se dokopaju ogromnog novca. Ja se ne libim da to kažem, ne plašim se da li će da me napadnu, i za razliku od svih, jedan sam koji nikada nije tražio milost od njih”, rekao je Vučić.

Po pitanju datuma održavanja izbora, on je rekao da oni moraju da budu u skladu sa zakonom, između 3. i 17. aprila naredne godine.

Ukazao je, međutim, da je 10. april dan kada je stvorena NDH, pa održavanje izbora tog dana ne bi imalo smisla, zbog žrtve našeg naroda, pa će tako izbori biti 3. ili 17.aprila.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićizboriBDP
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva