:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2019   8:51

0

193

Vučić i Skot obeležili godišnjicu operacije Halijard

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Beogradu, Kajl Skot, obeležili su u rezidenciji američkog diplomate, 75 godina od operacije Halijard tokom koje su Srbi spasili više od 500 američkih i savezničkih vazduhoplovaca. 

 

"Zajedno se sećamo Operacije Halijard, jednog od simbola srpsko-američkog savezništva - pre 75 godina je hrabri narod male Srbije spasio više od 500 američkih i savezničkih vazduhoplovaca, u najvećoj akciji te vrste u Drugom svetskom ratu", napisao je predsednik sinoć na svom instagram profilu.

Američki diplomata je na svom tviter nalogu prethodno napisao da ima čast da u svom domu ugosti predsednika Srbije Vučića.

"Imam čast da večeras u svom domu ugostim Vučića koji nam se pridružio kako bi odali počast saveznicima iz Drugog svetskog rata, Srbima i Amerikancima koji su 1944. godine bili deo operacije Halijard", napisao je Skot.

Na tviter nalogu Ambasade SAD u Beogradu ranije juče je objavljeno da su u leto 1944. godine, Srbi i Amerikanci zajedno organizovali najveće spasavanje savezničkih avijatičara u toku Drugog svetskog rata.

"Večeras se prisećamo priče ovih heroja i planiramo obeležavanje uspomene na njih 15. septembra u Pranjanima".

Obeležavanju u rezidenciji američkog diplomate su prisustvovale brojne ličnosti među kojima i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Izvor: T a n j u g

Operacija HalijardVučićSkotAmbasada SAD u Beogradu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva