:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 29, 2023   16:15

0

131

Vučić: Izazovi iziskuju da se ujedinimo i neophodnost poštovanja međunarodnog prava

Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju na onlajn Samitu za demokratiju na kojem učestvuje na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena.

Vučić je rekao i da je sukob u Ukrajini ponovo na svetlo dana izneo neophodnost univerzalnog i nepokoleblјivog poštovanja međunarodnog prava i da će Srbija nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa, objavljeno je na instagram nalogu budućnostsrbijeav.

"Principi poštovanja lјudskih prava, vladavine prava i međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima, treba da prenese i poštuje svako od nas. Aktuelni sukob u Ukrajini je, ponovo, na svetlo dana izneo apsolutnu neophodnost univerzalnog i nepokoleblјivog poštovanja međunarodnog prava od strane svih. Republika Srbija će nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa", istakao je Vučić.

Oko 120 lidera iz celog sveta, među kojima i predsednik Srbije, pozvano je da ove nedelje učestvuje na drugom Samitu za demokratiju.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićDžozef Bajdenmeđunarodno pravo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva