:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 25, 2023   11:58

0

130

Vučić nakon sednice Vlade Srbije : Biće dubinskih i suštinskih promena našoj u spoljnoj politici

U Palati Srbija održana je sednica  Vlade Srbije na kojoj je razmatrana aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji, a kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Sednici su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i svi ministri u Vladi, a na poziv premijerke i predsednik Srbije, a u okviru prve tačke dnevnog reda razgovaralo o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik  Vučić i je izjavio , da je na sednici vlade Srbije, kojoj je prisustvovao na zahtev premijerke Ane Brnabić, rekao da ne smemo da ,,sečemo ruku" i prekidamo odnose sa svima u svet.

,,Hvala Mađarskoj, Španiji, Kipru, Rumuniji, Azerbajdžanu, Gruziji, ljudima koji su podržali međunarodno javno pravo i povelju UN. Ne smemo da zaboravimo šta su učinili za nas i moramo uvek da znamo da su nam ove zemlje ispred svih drugih", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u skladu sa tim biće doneti akti u vezi strategije bezbednosti, ali i strategija spoljne politike.

,,Radićemo na tome sa elementima da u spoljnoj politici vodimo računa o bilateralnim odnosima, ne izlazimo iz granica recipročnosti - ako neko ne poštuje naš teritorijalni intergritet zašto bismo mi poštovali njihov. Zašto bismo štitili nečiji teritorijalni integritet po svaku cenu ako su oni protiv našeg. To nisu tektonske, ali su dubinske i suštinske promene u politici i odgovoran odnos prema našoj zemlji", rekao je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićVlada SrbijesednicaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva