:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 03, 2020   23:31

0

174

Vučić: Nastavak dijaloga na tehničkom nivou 10. decembra

Nastavak dijaloga između Beograda i Prištine biće nastavljen 10. decembra na tehničkom nivou, a razgovaraće se o imovini i finansijskim zahtevima, izjavio je večeras, gostujući na RTS-u, predsednik Aleksandar Vučić.

Istakao je da je specijalni izaslanik EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak dobro definisao da je dijalog “dug i krivudav put”, a pozicija Nemačke po pitanju KiM je, i nakon današnjeg razgovora sa kancelarkom Angelom Merkel, nepromenjena.

“I naša pozicija je nepromenjena, ali u taktičkom smislu videćemo kako da određene stvari pomeramo kako bismo obezbedili povoljnu poziciju za našu zemlju”, rekao je Vučić za RTS.

Na pitanje novinara da li će se u Briselu razgovarati o temama koje su na agendi ili će se strane držati svojih agendi, Vučić je naveo da je i to razgovor.

“I to je razgovor, bar da znamo da ne možemo da se razumemo”, naveo je Vučić.

Podseća da je Priština potpisala da će formirati Zajednicu srpskih opština i da do sada ništa nije uradila po tom pitanju i da političari iz Prištine kažu da im ne pada na pamet da to urade.

“Mi da prihvatimo neka važna rešenja dok oni ne ispune tu obavezu, to je nemoguće”, zaključio je Vučić.

Navodi da nije siguran da Priština želi da bilo šta sprovede u delo zbog unutrašnjih razloga.

Kada je reč o sudbini Vašingtonskog sporazuma posle promene vlasti u SAD, Vučić je večeras, gostujući na RTS-u, rekao da Srbija poštuje svoju reč i potpis.

Najavio je da će sutra razgovarati sa američkim sekretarom za nacionalnu beznednost Robertom O'Brajanom, i da veruje da će imati priliku da se vidi sa Džozefom Bajdenom u prvoj polovini sledeće godine.

Kako kaže, s njim ima odlične lične odnose, ali bi za Srbiju bilo bolje da je ostala trenutna američka administracija, i to će reći i Bajdenu kada ga bude video.

Izvor: T a n j u g , RTS

Aleksandar Vučićdijalog BG-PRKiMSADVašingtonski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva