:

:

TV Most

clock

April 25, 2024   20:00

0

43

Vučić: Ponosan sam na našu borbu u UN; Srbija se bori za svoju teritoriju i slobodu

Predsednik Srbije Aleksanar Vučić naveo je danas pred polazak iz Njujorka u Beograd da je ponosan na borbu koju je Srbija vodila u UN i ocenio da će ona ostaviti trag kako na samom glasanju o rezoluciji o Srebrenici tako i kasnije u bilateralnim odnosima.

"Ponosan sam na to kako su se u UN borili, jer kad se borite za svoju zemlju, vaše je da napravite sve što možete. Srbija se bori za svoju teritoriju i slobodu i nastaviće to da čini, a naše je da čuvamo interese svoje zemlje, na svakom mestu", naveo je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Vučić je naglasio da je zamolio za podršku i pomoć. 

"U UN sve vri. Dobro je što smo proveli mnogo vremena ovde, to će ostaviti trag kako na samom glasanju tako i kasnije u našim bilateralnim odnosima", naveo je on. 

Prema rečima predsednika, pred Srbijom i njenim rukovodstvom i predstavnicima je još mnogo posla koji treba da se uradi.

Ostalo je i da nastavimo da se borimo, da uzdignute glave izađemo posle svega, a onda da se posvetimo daljem napretku Srbije, naveo je predsednik na Instagramu.

Vučić je u Njujorku u ponedeljak uveče predstavljao Srbiju na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj je predstavljen šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Unmika.

Vučić je tokom boravka u Njujorku, pred sednicu Generalne skupštine na kojoj se početkom maja razmatra predlog rezolucije o Srebrenici u sedištu UN održao niz konsultacija sa predstavnicima zemalja članica UN, kako bi im objasnio poziciju Srbije o najavljenoj rezoluciji.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva