:

:

TV Most

clock

Novembar 25, 2021   16:01

0

153

Vučić posle sastanka sa Putinom: Cena gasa 270 dolara narednih šest meseci

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, posle sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju, da će cena ruskog gasa u narednih 6 meseci biti 270 dolara, tj. ostaje ista, dok se količina gasa povećava za tih 6 meseci.

Aleksandar Vučić je, posle sastanka sa Vladimirom Putinom, rekao da su razgovarali o mnogo tema i da je ruski predsednik dobro razumeo pitanje cene i količine gasa.

Vučić je naveo da će cena ruskog gasa u narednih 6 meseci za Srbiju biti 270 dolara, tj. ostaje ista, dok se količina gasa povećava za tih 6 meseci.

I posle tih šest meseci Srbije će imati izutetnu cenu gasa, rekao je Vučić.

"Ovo je za nas spas. Nećemo imati problema ni sa strujom ni sa gasom ni sa grejanjem, kao ni sa ukupnim snabdevanjem. Mnogo nam je pomogao predsednik Putin svojim odnosom. To je bio moj predlog, on je prihvatio", naveo je predsednik.

Zahvalio je ruskom predsedniku na gostoprimstvu.

"To je bio jedan od naših najdužih sastanaka, tri sata smo razgovarali sami o svim važnim pitanjima", rekao je Vučić.

Putin sledeće godine u Srbiji

Vučić je rekao da je uputio Putinu poziv da poseti Srbiju, a da je ruski predsednik odgovorio potvrdno.

"Očekujte da to bude između maja i septembra naredne godine", istakao je Vučić.

17:19 - "Putin je imao 90 pitanja za mene"

Vučić je naveo da je sa Putinom razgovarao i o Kosovu i Metohiji i situaciji u regionu, i da je tokom razgovora ruski predsednik imao 90 pitanja za njega iz različitih oblasti.

"Razgovarali smo o KiM, o regionu, spoljnim pritiscima, nepostojanju želje Albanaca za realnim dijalogom, poslednjim dešavanjima na severu Kosova, onome što očekujemo, svim spoljnim uticajima, kako neki međunarodni faktori posmatraju Srbiju", rekao je Vučić.

Dodao je da je sa Putinom razgovarao o saradnji dve zemlje, izgradnji železnica, liniji "Beovoza". "Očekujem uskoro potpisivanje dogovora o tom pitanju. Razgovarali smo i o radio farmaciji, o mnogo važnih stvari gde se za sedam dana očekuje potpisivanje dogovora", naveo je Vučić.

"Pošto smo mi potpisali vojno tehničku saradnju, molio sam ga da određene stvari stignu u Srbiju i neke ćemo imati pre kraja godine u našoj zemlji. To nisu strateške, ali su važne taktičke stvari. To su korneti za rakete za protivoklopna dejstva i verujem da će to uskoro stići u Srbiju. Biće i drugih većih stvari i to ne dalekoj budućnosti", objasnio je Vučić.

"Srbija neće biti ostavljena na cedilu"

Vučić je preneo reči ruskog predsednika da bude siguran da Srbija neće biti ostavljena na cedilu oko stvari gde Rusija može da pomogne.

"Važna je poruka da ćemo imati podršku u međunarodnim institucijama i organizacijama, i da možemo da računamo na prijatelje", istakao je Vučić.

Zahvalio je ruskom predsedniku na gostoprimstvu.

"To je bio jedan od naših najdužih sastanaka, tri sata smo razgovarali sami o svim važnim pitanjima", rekao je Vučić.

Izvor: RTS

VučićPutincena gasa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva