:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2023   21:27

0

80

Vučić: Prikupljeno 93.000 komada oružja i više od 3,2 miliona metaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je do večeras prikupljeno 93.000 cevi i minsko eksplozivnih sredstava i više od 3,2 miliona metaka različitog kalibra.

"Naše je da pokušamo da dignemo glavu posle teških trenutaka kroz koje smo prošli", rekao je Vučić gostujući u emisiji Ćirilica na TV Hepi, povodom sutrašnjeg obeležavanja 40 dana od masakra u Malom Orašju i Duboni.

Podsetio je da je prošao dan otkako je obeleženo i 40 dana od užasnog masakra u školi Vladislav Ribnikar u Beogradu.

Istakao je da je opozicija drugi dan pre nego što su sahrane obavljene pozvala na politički protest i to u toku dana žalosti.

"Čini mi se da to najbolje govori o onima koji su to učinili, onim političkim predstavnicima koji su na takav način želeli da se dočepaju vlasti, u tako duboko emocionalnom trenutku, jer nema majke koja se tada nije uplašila", rekao je Vučić.

Na uvrede odgovaramo merama, odgovornošću, ne besmislicama

Vučić je izjavio da je zamolio poslanike i partije na vlasti da vode računa o jeziku koji koriste i da na uvrede odgovaraju merama, odgovornošću, planovima i programima, a ne besmislicama.

"Ako hoćete da odgovorite, uvek ste dobrodošli, svi koji se najave biće primljeni, a ne da osvajate vlast tako što upadate kao što su upadali neki u Skupštinu. A što baš njima da se preda vlast, dopalo im se da baš oni budu ti. Oni polaze od sebe i ne znaju šta da rade i idu u sve besmislenije zahteve, a izbegavaju reč radikalizacija, već koriste zaoštravanje, jel to znači da će da tuku nekog", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, mora da se razgovara jer je razgovor rešenje.

"Zašto niko ne sme da dođe na razgovor, jer će biti proglašen za izdajnika, jer nije normalno razgovarati u ovoj zemlji, već samo da radi motka. Napravili su da je jezik mržnje normalan. Imam toliko iskustva u politici, nemam strah od toga, posebno od ljudi koji nemaju mnogo hrabrosti, a da im predam državu da je unište kao što su pre uradili, neću", rekao je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Vučićpredato oružje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva