:

:

TV Most

Foto: Instagram / budućnostsrbijeav

clock

April 22, 2024   22:44

0

40

Vučić sa ambasadorom UAE u UN o rezoluciji o Srebrenici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom Abušahabom pri Ujedinjenim nacijama o teškim izazovima koji stoje pred Srbijom i istakao da Srbija ne negira zločin koji se dogodio u Srebrenici.

"Istakao sam da Srbija ne negira strašan zločin koji se dogodio u Srebrenici, kao i da naša zemlja to ističe svakom prilikom, uverena da samo na taj način može da dođe do istinskog pomirenja i vraćanja uzajamnog poverenja među narodima čije su ratne rane još uvek sveže", naveo je Vučić na Instagram nalogu 'budućnostsrbijeav'.

On je dodao da je zamolio ambasadora Abušahaba da prenese predsedniku UAE Mohamedu bin Zajedu zabrinutost Srbije za ovakav razvoj događaja, kao i molbu da UAE uloži svoj nesumnjivi ugled u međunarodnoj areni.

"S druge strane, ukazao sam na licemerje predlagača Rezolucije koji na ovaj način žele da povećaju politički pritisak na Srbiju i srpski narod u celini, skrećući time pažnju sa flagrantnog kršenja svih principa međunarodnog prava i pravde, kao i prava Srba, pogotovo na Kosovu i Metohiji", poručio je predsednik Srbije.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva