:

:

TV Most

Foto: Instagram / budućnostsrbijeav

clock

Avgust 21, 2023   19:42

0

111

Vučić sa Fon der Lajen o odnosima Srbije i EU, kao i o deeskalaciji situacije na KiM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, sa kojom je razgovarao o odnosima Srbije i EU, uoči neformalne večere koju za lidere sa Zapadnog Balkana i predstavnike Evropske unije priređuje predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Misotakis.

"Dobar razgovor sa Ursulom fon der Lajen o odnosima Srbije i EU, situaciji u regionu, našem evropskom putu, kao i o svim zajedničkim projektima na kojima radimo, posebno u oblasti infrastrukturnog povezivanja", napisao je Vučić.

Dodao je i da je zahvalio Evropskoj komisiji na podršci razvoju Srbije kroz ekonomska i investiciona ulaganja.

Vučić i Fon der Lajen su razgovarali uoči neformalne večere koju za lidere sa Zapadnog Balkana i predstavnike Evropske unije priređuje predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Misotakis.

Fon der Lajen razgovarala sa Vučićem o KiM i evropskom putu Srbije

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila je da se danas u Atini sastala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je razgovarala o deeskalaciji situacije na severu Kosova i Metohije.

"Razgovarala sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o potrebi za konstruktivnim angažovanjem na deeskalaciji situacije na severu Kosova i napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji", napisala je Fon der Lajen na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Dodala je da je bliža integracija Evropske unije i Zapadnog Balkana od ključnog značaja, posebno usled ruskog rata protiv Ukrajine.

Izvor: TV Most

Aleksandar VučićUrsula fon der Lajen
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva