:

:

TV Most

Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

clock

Mart 31, 2023   10:30

0

83

Vučić sa Kovačevskim: Odnosi Srbije i Severne Makedonije najbolji u savremenoj istoriji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim sa kojim se, kako je naveo, saglasio da su odnosi dve zemlje najbolji u savremenoj istoriji.

"Saglasili smo se da su odnosi Republike Srbije i Republike Severne Makedonije najbolji u savremenoj istoriji. Nastavljamo da radimo zajedno za dobrobit naših naroda", naveo je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Predsednik Vučić je konstatovao da u Srbiji i Severnoj Makedoniji postoji čvrsta politička volja za dalje jačanje saradnje, pa je predložio konkretne korake u oblasti trgovine, turizma, kulture i sporta, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

Premijer Kovačevski je naglasio da između Srbije i Severne Makedonije više nema otvorenih pitanja i da je partnerstvo dveju država primer za region. Takođe je rekao da će tri dokumenta, koja se potpisuju tokom njegove posete Beogradu, dati dodatni impuls snaženju saradnje.

Predsednik Vučić je dodao da je Srbija opredeljena da u odnosima u regionu promoviše pozitivnu agendu, orijentisanu ka budućnosti, što se vidi i kroz aktivnu ulogu u inicijativi Otvoreni Balkan, te je sa premijerom Kovačevskim razgovarao o saradnji u okviru te inicijative i dodatnim koristima za građane Srbije, Severne Makedonije i Albanije, navedeno je u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva