:

:

TV Most

Foto: Instagram / budućnostsrbijeav

clock

Oktobar 06, 2023   8:16

0

84

Vučić sa Makronom: Zahvalio sam francuskom predsedniku na spremnosti da čuje stavove Beograda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom u Granadi, gde je učestvovao na samitu Evropske političke zajednice.

Vučić je sinoć skoro sat vremena proveo na sastanku sa Makronom, na terasi njegovog hotela Irvin Vašington u Alhambri.

"Na kraju dugog dana, otvoren i sadržajan razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom o svim važnim pitanjima. Zahvalio sam predsedniku Makronu na spremnosti da čuje stavove Beograda, kao i na ličnom angažmanu u regionu Zapadnog Balkana", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Predsednik Vučić juče je učestvovao na samitu Evropske političke zajednice u Granadi, gde je imao susrete sa predstavnicima brojnih zemalja, a sa mnogima je imao i bilateralne sastanke na kojima je razgovarao o situaciji u regionu i na KiM.

Predsednik Francuske Emanuel Makron primio je ranije u četvrtak kosovsku predsednicu na marginama samita Evropske političke zajednice u Granadi, u prostoriji neprikladnoj za prijem visokih zvaničnika i na taj način izrazio nepoštovanje prema sagovornici, ocenio je novinar iz Prištine Fitim Čeku.

Osmani je napisala na društvenoj mreži Iks (Tviter) da je sa francuskim kolegom razgovarala o nedavnim bezbednosnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićEmanuel Makron
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva