:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2019   18:07

0

223

Vučić: SAD su jedina crkva kojoj se Albanci mole

Predsednik Aleksandar Vučić je, reagujući na izjavu američkog zvaničnika pri misiji OEBS-a da su SAD pozdravile akciju kosovskih specijalaca na severu KiM, ocenio da je to bila antikoorupcijska akcija koliko su protiv korupcije orijentisani Haradinaj i Tači.

Aleksandar Vučić je ocenio da je Prištini očigledno važno da ih američka misija pri OEBS-u pohvali za antikorupcijsku akciju, primetivši da je "to bila antikoorupcijska akcija koliko su protiv korupcije orijentisani Haradinaj i Tači".

Albanci, primetio je, imaju samo jednu crkvu kojoj se mole, a to su SAD.

Prethodno je Lejn Darnel Bal, američki zvaničnik pri sedištu Misije OEBS-a u Beču izjavila je da su SAD pozdravile nedavnu akciju kosovske policije koja je rezultirala hapšenjem desetine službenika raznih nacionalnosti osumnjičenih za krijumčarenje i druga slična dela.

Kako su preneli prištinski mediji, Bal je to izjavila uoči stalnog zasedanja Saveta OEBS-a u Beču, uz napomenu da policijska akcija nije bila samo na severu, već na celo Kosovo, a u nastojanju da se izbore s korupcijom i da utiču na jačanje vladavine prava.

"SAD pozdravljaju napore Vlade Kosova u sprovođenju zakona u borbi protiv korupcije i jačanju vladavine prava. Akcija Policije Kosova 28. maja bila je pokušaj da se to upravo i uradi. Vlasti su uhapsile osobe osumnjičene za umešanost u krijumčarenje i organizovani kriminal", navede prištinski mediji.

Izvor: Танјуг

VučićSADcrkva
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva