:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 17, 2023   22:47

0

77

Vučić: SNS će imati apsolutnu većinu i više od 127 mandata

Predsednik Srbije i nosilac liste "Srbija ne sme da stane" Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je lista "Srbija ne sme da stane" na republičkom nivou bez glasova sa KiM osvojila 46,5 odsto glasova, na osnovu 76 odsto prebrojanih glasova i više od 127 mandata.

Od glasača sa KiM ta lista je osvojila 74,2 odsto glasova, a lista "Srbija protiv nasilja" tek nešto više od pet odsto.

On je na konferenciji za medije rekao da su uspehu doprineli ozbiljnost i odgovornost, ali i dodao da ni tih pet odsto glasova građana sa KiM ne sme da se potceni jer su, rekao je, to glasovi ozbiljnih ljudi koji su dali nekome svoje poverenje.

"Što se tiče Srbije na osnovu uzorka od 76 odsto prebrojanih glasova, moguće da se promeni za plus minus jedan odsto. Kod velikih, kod malih od 0,1 do 0,2", rekao je Vučić.

Kako je precizirao, na republičkom nivou, bez glasova sa KiM, "Srbija ne sme da stane na 46,5 odsto glasova, Srbija protiv nasilja 23,5 što je  duplo manje, bez KiM.

"SPS ima 6,5 odsto, NADA 4,9, Nestorović 4,7, SVM 1,9, a pretpostavljam da je moguće da padnu sa šest na pet mandata. SNS će imati više od 127 mandata, rezultat izbora imaće apsolutnu većinu", rekao je Vučić.

U Beogradu najviše glasova osvojila Srbija ne sme da stane, u Vojvodini 67-69 mandata

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da preliminarni rezultati glasanja za Beograd pokazuju da je nesumnjivo najviše glasova osvojila lista Srbija ne sme da stane, a u Vojvodini na pokrajinskim izborima ubedljivu apsolutnu većinu u mandatima, između 67 i 69 mandata.

"Ti rezultati se po nečemu razlikuju u Beogradu, sve vreme su govorili da neće tako da bude, ali je nesumnjivo najviše glasova osvojila lista Srbija ne sme da stane", rekao je Vučić u obraćanju u izbornom štabu naprednjaka.

On je istakao da je ta lista osvojila u Vojvodini gde ima ukupno 120 poslanika  između 67 i 69 poslanika.

"Drugoplasirana lista je Srbija protiv nasilja koja će imati 28 do 29 mandata, što je značajno više od dvostruko manje glasova u odnosu na listu Srbija ne sme da stane.

Trećeplasirana će biti lista SVM sa najverovatnije devet mandata. Zatim SPS sedam mandata, koalicija Nada šest mandata i Ruska stranka sa jednim mandatom. Ako biste sabirali, mi sa tradicionalnim partnerom SVM bismo imali 77 od 120 i  eventualno i sa SPS 84 mandata što je skoro 75 odsto", rekao je Vučić.

Vučić: Dva faktora odlučuju o vlasti u Beogradu, Šapić će biti gradonačelnik

Predsednik Srbije i nosilac liste 'Srbija ne sme da stane' Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na izborima za odbornike u skupštini grada Beograda lista 'Beograd ne sme da stane' osvojila 38,5 odsto, dok je lista 'Srbija protiv nasilja' osvojila 35 odsto glasova.

On je istakao da je na trećem mestu koalicija 'Nada' sa osvojenih šest odsto, na četvrtom mestu koalicija oko SPS sa osvojenih 5,4 odsto, dok je koalicija 'Mi - glas iz naroda' osvojila 5,1 odsto i na petom je mestu.

"Još se ne zna ko će formirati vlast u Beogradu, ali mislim da će gradonačelnik biti Aleksandar Šapić, ali očigledno je da to zavisi od dva faktora. Prvo moramo videti sa kime će Branimir Nestorović formirati većinu, jer trenutno ima šest mandata, i ako bude išao sa nama imaće 59 mandata, dok ako bude išao sa drugima imaće 57 mandata, dakle od njega zavisi", rekao je Vučić.

Kao drugi faktor naveo je rezultat koalicije Srpske stranke zavetnici i Srpskog pokreta Dveri.

"Prema ovom uzorku oni su na 2,8 osto, i imaju šansu da pređu cenzus i to može biti faktor. Narodna stranka takođe ima nešto bolji rezultat, ali to je nedovoljno za ulazak u gradski parlament", rekao je Vučić.

Vučić: Vodićemo politiku stabilnosti, odgovornosti i daljeg napretka naše zemlje

Narod je poručio sve svima, a što se nas tiče mi ćemo da vodimo politiku stabilnosti, politiku ozbiljnosti, politiku odgovornosti i politiku daljeg napretka naše zemlje, izjavio je večeras predsednik Srbije i nosilac liste "Srbija ne sme da stane" Aleksandar Vučić. 

Vučić se na konferenciji za medije zahvalio predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku, bivšem predsedniku Srbije i osnivaču Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću, i građanima Crne Gore koji su pružili podršku listi "Srbija ne sme da stane". 

Izvor: T a n j u g

Aleksandar Vučićizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva