:

:

TV Most

clock

April 20, 2023   23:00

0

146

Vučić: Sprovodimo ozbiljnu reformu EPS-a, nema privatizacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se u EPS-u sprovodi ozbiljan projekat reforme i da je cilj da to postane najbolja kompanija u ovom delu Evrope, kao i da nije istina da se priprema privatizacija ovog preduzeća.

"U Srbiji ne možete da sprovedete nijednu reformu, lažu i obmanjuju građane. Ovde se radi o pokušaju zaštite prava dela rukovodstva EPS-a, tzv. lopovske klike u vrhu EPS-a koja postoji 30 godina, da sačuvaju svoje privilegije i deo njihovih plaćenika", rekao je Vučić gostujući na TV Prva na pitanje da se najavljuje štrajk zbog promene forme preduzeća i da to znači najavu  njegove privatizacija.

On je dodao da se tome pridružio i deo opozicionih stranka koje nemaju šta da rade i da su svi opozicioni lideri bili u Lazarevcu na skupu, da bi se slikali, i izmišljali razloge. 

"Ovde je u pitanju ozbiljan projekat reforme, radimo sa Norvežanima, sa Ristadom, najuspešnijima u svetu", rekao je Vučić dodajući da je napravljen i Nadzorni odbor u koji ulaze dvojica Norvezana, da vlada ne bi mogla da postavlja, kako je rekao, političke "parazite".

Vučić je rekao da oni koji to kritikuju i kažu da će EPS biti privatizovan  polaze od sebe, jer bi oni krali i privatizovali ono što mogu.

"Nama te pare ne trebaju. Mi u ovom trenutku imamo 4,5 miliajarde evra na računu, obezbedili smo sigurnost i likvidnost, da dočekamo zimu", rekao je  Vučić dodajući da su obezbeđene rezerve gasa kao i drugih roba.

Rekao je da ima 530 miliona kubnih metara gasa u rezervi, kupuju se rezerve soli, sardina,  graška, jer će ova godina biti mnogo gora za Evropu i za sve.

On je napomenuo da u EPS-u odgovorni sindikalci nisu hteli da učestvuju u tome, već neodgovrni i skupili se sa neodgovrnim političarima.

"Nema veze rezultat, već da nešto slažete. Što ne kažete  ljudima da ćemo imati jednu od najboljih kompanija u ovom delu Evrope, da je to jedini cilj i da to radimo sa najboljim ljudima iz Norveške, da isključimo politiku i političke partije iz toga, a neće to da kažu", rekao je Vučić.

On je dodao da više ne postoje racionalni razgovori o rezultatima i koliko se zemlja promenila i da će u Beogradu za dve godine prosečna plata biti 1.500, 1.450 evra.

Vučić je ukazao i na to šta je površnim razmišljanjem urađeno narodu u Loznici, Krupnju, Ljuboviji, Mačvi, čitavom Podrinju zbog odbijanja litijuma.

"Uništili smo deset godina života i ubrzanog prosperiteta za taj kraj, a bukvalno bi bacali pare", rekao je Vučić.

On je dodao da se tako sada pokušava i sa EPS-om, da lažni političari dođu da se slikaju i objave fotografije na društvenim mrežama, da su godine uložene da bi mogla da se sprovede  reforma EPS-a.

Izvor: T a n j u g; Foto: N1

VučićEPS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva