:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 25, 2019   21:00

0

150

Vučić: Srpska država neće ostaviti svoj narod na KiM na cedilu

Predsednik Republike Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao je, nakon sednice Predsedništva SNS-a da je za tu partiju od presudnog značaja da sačuva živote i bezbednost naših ljudi na Kosovu i Metohiji.

Preneo je da je najduže, na sednici Predsedništva SNS, razgovarano o KiM.

"Za nas je od presudnog značaja da sačuvamo živote i bezbednost naših građana. Uvereni smo i nadamo se da ćemo u tom poslu imati podršku Kfora, a svakako srpska država neće ostaviti na cedilu svoj narod", podvukao je Vučić.

"Znam da se svi pitaju hoće li biti izbora ili ne i da im je manje bitno ovo pitanje, ali SNS interesuje i time se bavimo. To je za nas jedno od navažnijih pitanja", objasnio je Vučić.

Rekao je da je obavestio članove Predsedništva SNS-a o svemu što se dešavalo u razgovorima, i šta se zbivalo posle uvođenja taksi koje je Priština uvela na robu iz Srbije, te i o atmosferi i situaciji na KiM.

Ukazao je da takse predstavljaju veliki ekonomski problem, jer realno utiču 0,4 odsto, a neki kažu i čak 0,7 odsto na BDP.

"To je ogromna šteta za Srbiju i naše građane", podvukao je Vučić.

O Teodosiju: Ne bih zamerio

Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da ne treba zamerati episkopu raško-prizrenskom Teodosiju nedavni sastanak sa kosovskim minsitrom.

On je rekao da sveštenstvo treba da se kreće po celoj teritoriji Kosova i Metohije i dođe do svakog Srbina.

“Da sam Srbin sa Kosova i Metohije, ne bih im posebno zamerio. Samo ne razumem što nisu to objavili na sva zvona”, istakao je na konferenciji za štampu posle sednice Predsedništva SNS.

Haradinaj se dodvorava svojim američkim gazdama

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je zamenicu kosovskog ministra pravde Vesnu Mikić da bi se dodvorio svojim američkim gazdama, smatra Vučić.

Kaže da Haradinaj ima ukupno "pet privatnih Srba u Gračanici" i da je jednog preko njegove žene uveo u vlast.

Izvor: Танјуг, RTS

VučićSNSKiM

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva