:

:

TV Most

clock

Avgust 20, 2023   7:48

0

95

Vučić: Svaki susret s Orbanom je izuzetan, današnji ima posebnu simboliku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru. Vučić se prethodno sastao sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, a u popodnevnim satima očekuje ga bilateralni susret sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Aleksandar Vučić je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" naveo da je svaki susret sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom izuzetan, ali da današnji ima i posebnu simboliku.

“Danas je veliki mađarski praznik, Sveti Ištvan, čiji su život, poreklo i istorijska uloga u teškim vremenima vladavine, trajno obeležili ove prostore i postavili temelje mađarske suverenosti, kao i regionalnih prilika. Zato je današnji susret poseban“, naglasio je predsednik Vučić.

Vučić se zahvalio Viktoru Orbanu na velikoj časti.

“Od srca čestitam Vama i bratskom narodu Mađarske ovaj veliki praznik“, naveo je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić razgovaraće danas i sa srpskim atletičarima koji učestvuju na Svetskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti.

U večernjim satima, sa premijerom Mađarske i ostalim svetskim liderima pratiće ovo sportsko takmičenje, a nakon toga prisustvovaće prijemu povodom 20. avgusta - Dana državnosti Mađarske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u subotu u Budimpešti sa predsednicom Mađarske Katalin Novak knezom Albertom Drugim od Monaka, na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u atletici.

Predsednik Vučić je prethodno u Preobraženskoj crkvi u Sentandreji prisustvovao i bogosluženju povodom Preobraženja, krsne slave te crkve.

On je od episkopa budimskog Lukijana primio orden prvog reda Eparhije budimske, koji je ustanovljen i obnovljen povodom velikih zasluga predsednika Vučića za srpski narod u Mađarskoj i Rumuniji i njegovog ličnog doprinosa i doprinosa srpske države za dijasporu.

Izvor: RTS; Foto: instagram/buducnostsrbijeav

VučićOrban
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva