:

:

TV Most

clock

Januar 29, 2020   13:12

0

197

Vučić: Teške poruke iz Podgorice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da iz Podgorice stižu "teške poruke", poput ocene predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da su protesti "ludački".

"To su za nas teške poruke", rekao je Vučić novinarima na pitanje o izjavi Đukanovića. Dodao je da je SPC deo nacionalnog identita.  

Kaže da nema nameru da se meša u crkveno, pogotovo ne u duhovno pitanje, jer, inače, nije veliki vernik, iako je pripadnik srpske crkve, u kojoj je kršten, i ne ide svakodnevno na liturgije.

Ali, kaže predsednik, srpska crkva ima veliki značaj po srpski narod.

"Srpska crkva je, sem duhovnog života, bila čuvar našeg nacionalnog bića. Vidite iz različitih izvora, tako i mnogih iz državnih struktura da kažu da to nije srpska, već će je nazvati ''nekom pravoslavnom crkvom'", primetio je Vučić.

Sutra će, ističe, tako uraditi na Kosovu, te u Hrvatskoj, "kao pred Drugi svetski rat, kada su imali glupu ideju da to bude hrvatska pavoslavna crkva", pa su to promenili, objasnio je on.

Vučić je ukazao da srpski narod u Kistanju, Dobropoljcima, na primer, opstaje samo zbog postojanja manastira Krka.

Izbori su u aprilu

Na pitanje novinara u Drvaru da li to što pokret "Jedan od pet miliona" izlazi na izbore znači da je kampanja bojkota propala, Vučić je odgovorio:

"Ne mislim da je bilo šta propalo ili bilo šta uspelo i ne znam ko se sve krije iza toga, niti me to zanima. Ne želim da komentarišem te naše partijske stvari. Izbori su u aprilu i narod će da pokaže svoje i da kaže gde i kako vidi svoju budućnost".

Dodaje da, iako je posvećen svom poslu 24 sata dnevno, više ne može u u tim "raznim predstavama da pohvata" o čemu je reč, te da da može samo da zamisli šta obični ljudi u Srbiji misle o svemu tome.

Izvor: Танјуг

VučićDrvarCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva