:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2022   22:02

0

132

Vučić: Težak razgovor sa Berbok, štitio sam interese Srbije

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić rekao je večeras da je sa nemačkom ministarkom spoljnih poslova Anelenom Berbok imao korektan, dobar, važan, ali ne i lak razgovor.

"Ne mogu da pričam o detaljima, to nije fer. Ja sam štitio interese Srbije kao što ona štiti interese Nemačke", rekao je Vučić u intervjuu za TV Pink odgovarajući na pitanje o čemu se razgovaralo a što javnost nije čula i da li je bilo ucena i ljutnje.

Vučić je dodao da su imali kako je sama ministarka rekla otvoren i iskren razgovor, kao i da on uvek iskreno kaze sve, ali da ne moze da iznosi detalje, jer to niti sme niti bi to bilo pametno.

Ponovio je i da je Nemačka naš najveći partner i da je trgovinska razmena dostigla 6,5 milijardi evra, kao i da je pre kraja 2021. godine rast trgovinske razmene bio 22 odsto, a da je od nase ukupne spoljnotrgovinske razmene 13 odsto sa Nemačkom.

"Dojče banka kađe da je interes da ostane u Rusiji, a dva dana posle napuštaju Rusiju, možete da mislite o čemu govorim. Da li vi stvarno mislite da Folksvagen ili Dajmler žele da napuste ogromno rusko tržište. To su stvari koje tektonski menaju sve", istakao je Vučić.

On je istakao da se suočavamo sa bezbroj problema, a da ljudi mogu sami da izvuku zaključak sta bi moglo da bude sa nama.

Navodi i da je lanac snabdevanja svih roba poremećen kod svih, da se Kina najbolje snalazi ali da i oni imaju probleme, kao i da će stopa rasta da pada dramatično.

Ocenio je da sledi izbacivanje Rusije iz MMF i Svetske banke a kako kaže, "čekajte da vidite nastavak".

"Mi treba da gledamo poziciju Srbije koja je prilićno teška", ukazuje.

Na pitanje šta je razgovarao sa drugim državnicima, Francuske, Turske..., kao i da li ima pretnji i ucena, Vučić je podsetio da oni poštuju što govori otvoreno.

Kaže da su se razgovori ticali svih pitanja od naše odluke u UN, do svih naših odluka u budućnosti i ekonomske saradnje i evropskog puta Srbije.

Dodaje da je razgovarao i sa političarima iz regiona o snabdevanju i napominje da je Srbija opredeljena za Otvoreni Balkan i da će Srbija snabdevati susede brašnom i drugom robom.

Izvor: T a n j u g

VučićBerbok

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva