:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 31, 2023   18:29

0

101

Vučić u Kraljevu: Naše je da radimo, gradimo i borimo se da sačuvamo svoju nezavisnost, što nimalo nije lako

Ratu u Ukrajini se ne vidi kraj, odnosi između velikih sila se svakodnevno osložnjavaju, a mi  smo, kao mala zemlja,  prinudjeni da pronadjemo svoje mesto pod suncem i sačuvamo svoju nezavisnost i samostalnost u odlučivanju,  sto nije ni malo lako, poručio je predsednik Vučić brojnim gradanima Kraljeva i okoline,  koji su došli da ga pozdrave.

,,Naša zemlja najbrže raste i napreduje u regionu, što se nikome ne dopada", poručio je Vučić i dodao da ih mi ugrožavamo prvenstveno zbog toga što smo brzim ekonomskim rastom i marljivim radom pokazali da možemo brže i jače i da smo zbog toga svima krivi.

Vučić je rekao da je na nama da radimo bolje i više i čuvamo mir.

,,Važno je da radimo i gradimo puteve , ali i jačamo Vojsku Srbije", poručio je predsednik i dodao da bi smo bez jake vojske bili ,,šaka zobi", koju bi svi pozobali.

On je, kao primer, naveo najavljeni prikaz za Dan vojske 22. aprila, kada bi Vojska Srbije trebalo da pokaže šta proizvodi i ima i šta je kupila od Francuske, Kine i drugih zemalja.

,,A oni u regionu kažu Vučić zlikovac drži paradu na mestu gde su ubijene stotine Albanaca. A to mesto nema veze sa tim mestom, ali nemoguće je da im objašnjavate i zato ćutite, tiho govorite i radite. Tiha voda breg roni. A bez jake vojske bili bismo šaka zobi", rekao je Vučić.

Govoreći o napisima medija u regionu da mešanjem u izbore u Crnoj Gori želi da stvori ,,srpski svet", kaže da nikada nije upotrebio tu sintagmu. 

,,Čuli ste da su Denis Bećirović i Aljbin Kurti otvoreno podržali Mila Đukanovića, ćutim na svaku uvredu pa i Đukanovića kome ću odgovor dati u ponedeljak. Zamislite da sam ja rekao to što Bećirović i Kurti, pa nema mesta u svetu gde me ne bi obesili, medija koji o tome ne bi pisao. Ovako je to normalno i normalno je da Srbija ništa ne kaže i opet će da kažu da radimo ispoid žita", rekao je on.

Prema njegovim rečima, zbog toga drugi smatraju da Srbija mora da bude neko slabiji u regionu, jer jačanjem njih u regionu ,,oni misle" da prave balans. 

,,A u stvari prave disbalans da Srbija bude slabija, da kontrolišu srpsku ekonomiju i kontrolišu srpsku državotvornu energiju. I to je glavna priča", rekao je Vučić.

Vučić je  naglasio  i da će se na kraju videti ko se iskreno borio da sačuva  Kosovo i ponovio da uprkos tome moramo da sačuvamo mir, kako bi  naša deca, umesto pušaka,  nosila  raćunare u rukama.

Dece na bacanje nemamo

Vučić je tokom obraćanja građanima u Kraljevu rekao da dobro zna nad čim je položio zakletvu, da će o tome voditi računa, ali da isto zna ,,da dece na bacanje nemamo".

"Neću da ti nosiš pušku, nego računar, da imate budućnost i ti i tvoje dete", poručio je Vučić.

Naveo je i da je on predsednik ,,slobodne i nezavisne zemlje, da se ne pravda nikome". Naveo je i da je on pisao zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost, da je rekao da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali da nećemo uvoditi sankcije.

,,Znamo kako je nama bilo, znamo kako je bilo kad ste nam napadali zemlju, sve poštujemo i imamo svoju politiku... i zato ja želim da taj pokret objedini ljude prema zemlji, koji znaju šta je samostalna nezavisna slobodarska Srbija, to ne smemo da damo nikome. Biće odluka i ovakvih i onakvih, morate da se migoljite, a najvažnije je da čuvate slobodu i ne ugrozite budućnost svoje dece", rekao je Vučić.

Vučić je odbacio optužbe koje pojedinci i deo opozicije iznose na njegov račun kada je u pitanju dijalog sa Prištinom i istakao da se zna ko će na kraju da sačuva ono što se sačuvati mora.

On je podsetio građane da su zajedno sa njim prethodnih nedelja slušali najstrašnije optužbe na račun svega onoga što predstavlja zdravorazumske snage u Srbiji, kao i to da je izdajnik, da će potpisati sporazum, da će zatim zemlje koje nisu priznale Kosovo odmah to učiniti.

,,Pitam ih gde to piše i ne mogu da vam pokažu, jer nigde ne piše", rekao je predsednik i dodao da se i juče od predsednice Grčke u Beogradu čulo da Atina neće da promeni stav o Kosovu, a to su isto potvrdili i Španci.

Postavlja se, kako je rekao, pitanje zašto to rade, zašto izmišljaju.

,,Onda dođete do lakog zaključka, izmišljaju jer je njihova sreća isključivo u srpskoj nesreći i jedini način da ih iko primeti na političkoj sceni. Zato navijaju za to, ne kažu daj da se izmigoljimo, da sačuvamo zemlju i mir i naše nacionanle interese već kažu biće sve najgore i to odmah i tome se nadaju i možete da im ponovite sto puta baš ih briga  za činjenice", naglasio je predsednik. 

Predsednik je poručio da su teška vremena i mnogo neizvesnosti pred nama,  ali da građani treba da znaju i budu sigurni u to da  ,, ćemo uvek znati kako da sačuvamo svoju zemlju i interese njenih građana" .

Izvor: TV Most ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva