:

:

TV Most

Foto: Predsedništvo Srbije

clock

Februar 13, 2023   14:46

0

138

Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti operske dive Brede Kalef

Predsednik Republike Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti operske dive Brede Kalef navodeći da je njen nesvakidašnji talenat obeležio našu i svetsku umetničku scenu.

"Njene nezaboravne uloge ostavile su večni trag na pozornicama čuvenih operskih kuća širom sveta, izazivajući divljenje najvećih imena u svetu opere, koji su sa oduševljenjem i uvažavanjem nastupali sa njom", napisao je Vučić.

Navodeći da je život Brede Kalef bio obeležen i velikom tragedijom stradanja gotovo cele porodice i nebrojenih sunarodnika u Drugom svetskom ratu, Vučić je primetio da je "upravo nijansom te tuge oduvek bio obojen i njen vrhunski glas, čime je davala jedinstven pečat svakoj ulozi koju je maestralno igrala, dok je seta zbog preživljene patnje ostajala i nakon što ugasnu svetla velikih pozornica".

"Bila mi je čast što sam poznavao ovu umetnicu čarobnog glasa, koja će ostati da živi kao simbol vanserijskog talenta i nesalomivog duha", naveo je predsednik izražavajući duboko saučešće porodici, kolegama i prijateljima velike dive Brede Kalef. 

"Neka počiva u miru“, navodi se u saučešću predsednika Srbije.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Aleksandar VučićBreda Kalefsaučešćeoperska diva
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva