:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 02, 2021   22:01

0

205

Vučić: Važno da Srbiju prikažemo na moderan način

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Dubaiju, gde je otvorena svetska izložba „Expo 2020“, na kojoj učestvuje i Srbija, da je važno da našu zemlju prikažemo kao modernu, zemlju koja gleda u budućnost i spremna je da sa svima sarađuje, ističući da je bio ponosan što je najviša zgrada na svetu - Burdž kalifa sinoć sijala u bojama srpske zastave.

„To je, čini mi se, značilo svakom građaninu Srbije. Oni svakog 15. februara to čine, ali sinoć su uradili izuzetno zbog moje posete. Lep je gest i hvala domaćinima na tome. Uvek sam srećan kada vidim zastavu i čujem himnu, ali važnije mi je kako ste se vi osećali, a čuo sam od Srba koji u Dubaiju žive ili rade, i od turista da su bili srećni i ponosni što dolaze iz Srbije“, rekao je Vučić za TV Pink.

On je istakao da je važno da Srbija bude prikazana na moderan način na izložbi, da se vidi da se oslanjamo na moderne tehnologije, na inovacije, na veštačku inteligenciju, da je to ono gde vidimo Srbiju sutra, da želimo da sarađujemo sa svima i gledamo u budućnost.

Vučić je rekao i da je značajno da se zauzimaju nova tržišta, a da je Dubai, uz Abu Dabi pravo mesto za povezivanje, jer su ti gradovi odskočna daska za srednju Aziju i Daleki istok.

„Sve veći deo u svetskom BDP-u pripada Aziji. Ovo je važna stvar, da se ovde pozicioniramo i ponudimo našu robu i usluge“, rekao je Vučić.

Da je istok važno tržište, pokazuje to što je, prema njegovim rečima, Evropa pre 1999. imala ukupna udeo u svetskom BDP-u od 20 odsto, danas je taj nivo na 10,5 odsto, a uskoro će biti sedam ili osam odsto.

„Azija raste dramatično, zahvaljujći Kini, ali recimo i Vijetnam prelazi Italiju...to bi trebalo da znamo. Svet se menja enormnom brzinom. Mi smo mala zemlja, koja nije naročito bogata, ali sve je maje siromašna“, rekao je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićDubaiSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva