:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 30, 2021   22:07

0

141

Vučić: Verujmo onima koji su stručni, u sredu primam 3.dozu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će o eventualnom poštravanju mera protiv korona virusa odlučivati Krizni štab i poručio da treba verovati onima koji su steručni.

On je gostujući na b92 rekao da u ovom trenutku brojevi idu nabolje i da će se za 10-ak dana razmatrati šta treba dalje preduzeti.

"Dajte da verujemo onima koji su stručni", poručio je Vučić.

On je dodao i da će se u sredu vakcinisati trećom dozom vakcine protiv korona virusa, jer kako je rekao već četiri dana ne stiže to da uradi zbog obaveza i puta u Glazgov.

Dodaje da će u sredu stići i lek koji za 50 odsto smanjuje šansu da se dobije korona virus ili da za 50 odsto ublažava posledice kao i da se radi o "strašno skupom leku".

Komentarišući izjavu bivšeg predsednika Borisa Tadića da vlast uvodi ljude u smrt uvođenjem oštrijih mera, Vučić je rekao da mu lično neće odgovoriti iz poštovanja kao bivšem predsedniku.

"Ali kao običan građanin reću ću da smo na početku uveli mere jer nismo znali o čemu se radi. Mrzeli su nas svi, svako dete, baka, deka, jer nisu mogli da izađu, a onda su počeli da izlaze na demonstracije zbog oštrijih mera. Kada je trebalo da dobijamo lekove bili smo prvi, za samo 4 meseca izgradili smo 3 velelepne bolnice u Beogradu, Novom Sadu i Keuševcu. Platili smo program kovaks, po nižoj ceni smo nabavili američke vakcine nego EU.... Obezbedili smo švedski sto za naš narod", rekao je Vučić.

On je ponovio da će najkasnije do 3. novembra stići Modernina vakcina, kao i da će uskoro početi proizvodnja ruske i kineske vakcine.

"Šta je još trebalo da uradimo. Kada smo uveli mere da bi sprečili zaražavanje mladih, počeli su protesti, vređanje lekara. Od početka su govorili da slušamo struku, a onda su počeli da govore protiv lekara koji ne dobijaju nikakav novac", rekao je Vučić.

Govoreći o kritikama zbog izgradnji bolnica, Vučić je rekao da su mnogi govorili zašto se one grade, a da su sada te iste bolnice pune.

Izvor: Танјуг

Vučićimunizacijakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva