:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2019   21:32

0

283

Vučić: Veterani su najbolji deo nas

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić koji je rekao na akademiji posvećenoj godišnjici bitke na Košarama da je dugo i pažljivo pisao ovaj govor.

Nismo samo šaputali prethodnih 20 godina, već smo krili i stideli se da govorimo o junaštvu naših ljudi. Krili smo da bismo se dodvorili onima koji su ubijali naš narod. I tek nedavno sam mogao i sam da osetim kod nekih prezir a kod nekih mržnju prema tim divnim ljudima koji su koračali sa nama na paradi u Nišu, kada su prvi put posle 20 godina naši heroji koračali u uniformama - rekao je predsednik Vučić, i dodao da su mnogi napadali taj patriotski čin.

Možda je to bio prvi put da su koračali, ali će tako biti i svakog sledećeg puta, oni su dali sve za Srbiju i žrtvovali, draga braćo, ne da vaas se ne stidimo, nego se vama ponosimo, vi ste najbolji deo nas i nek a to čuje ceo svet. Vi ste najbolji deo Srbije.

Mi imamo ono što oni nemaju, to imaju majke i očevi poginulih junaka. Mi imamo sinove Srbije koje oni svi nemaju u tih 19 zemalja.

Nekada sam govorio izgubili smo, ali sad više nisam siguran. Jedna mala zemlja, ponosna i časna, suprotsavila se sili koja je htela da nam otme nešto što je naše. Ovi vojnici su položili svoj život za otadžbinu.

Junaci su pali u bici, ali mi nismo izgubili tu bitku. Nismo izgubili na vojnom planu već na političkom planu. I ne od Albanaca već od sila koje su rešile da nam otmu deo teritorije.

Naš je posao da njihovo junačko delo nikada ne bude zaboravljeno, da imamo više živih nego mrtvih, više porodilišta nego grobnica, da nam knjige budu najjače oružje, a da pravo oružje koje nas brani bude toliko moćno da više niko ne krene na Srbiju. Najvažnije, da posle vojničkih pobreda a političkih poraza počnemo da pobeđujemo i u politici, da otvaramo fabrike.

Ako Albanci pomisle da mogu da ponove pogrom iz marta 2004. neka znaju da ćemo odgovoriti. Ako neko pomisli da može da ubija Srbe, naš odgovor će biti jači nego ikada u savremenoj istoriji. Druge ne diramo i ne pretimo, ali ne napadajte ni Srbe ni Srbiju, ali ne napadajte ni srbe ni srbiju, znaćemo da odgovorimo.

Neka je večna slava junacima iz svih sukoba, vama porodicama poginulih, hvala vam na vašoj žrtvi, vama dugujemo mi i slobodu, znam da za vas nema utehe, ali zahvaljujućim vašim sinovima braći i očevima, zahvaljujući vašim sinovima imamo mir. 

Klanjam se vašoj žrtvi, zahvaljujući poginulim sinovima, braći i očevima, Srbija danas ima slobodu. Borac nije zaboravljen kada pogine, nego kada ga zaborave. Nikada nećemo zaboraviti naše junake. Neka im je večna slava i hvala. Živela Srbija.

Izvor: Танјуг

Vučićakademija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva