:

:

TV Most

clock

Decembar 11, 2021   17:58

0

110

Vujić: Pravosudna akademija šampion Evrope u primeni prava EU

Tim Pravosudne akademije Srbije osvojio je prvo mesto na evropskom takmičenju THEMIS 2021, a u velikom finalu u kom je učestvovalo osam timova, Srbija je jedina imala dva tima, pošto su obe ekipe Pravosudne akademije pobedila u svojim polufinalnim grupama, izjavio je danas direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić.

Kako je rekao, po mišljenju članova žirija, samo prvo mesto našeg tima nije bilo upitno, dok su o plasmanu na drugo, treće i četvrto mesto odlučivale nijanse.

Vujić je najavio da će Srbija sledeće godine biti domaćin Evropskog takmičenja pravosudnih škola i akademija koje prvenstveno okuplja obrazovne ustanove iz zemalja članica EU.

Povodom predstojećeg otvaranja Klastera 4, rekao je da je Evropska komisija nedavno preporučila otvaranje čak dva Klastera za Srbiju, čime je dat signal svim institucijama u našoj zemlji da smo intenzivno radili proteklih godina, odnosno da smo u proteklom periodu ispunili sve obaveze i dostigli ciljeve koje smo sebi postavili i na taj način dobili preporuku od EK.

Vujić je poručio da nije trenutak za opuštanje, pošto nije bitno samo otvaranje poglavlja, čak ni njihovo zatvaranje, već rad na njima i dostizanje standarda koji se nalaze u poglavljima i klasterima, jer to doprinosi boljem životu građana.

Izvor: Танјуг

VujićPravosudna akademijaEUTHEMIS 2021
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva