:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2022   17:22

0

143

Vujičić: Glas Todosijevića je glas svakog Srbina

Danijela Vujičić, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, reagujući na presudu Ivanu Todosijeviću navela je da je Todosijevićev glas zapravo glas svakog Srbina povodom protivpravne agresije NATO na Srbiju 1999. godine.

"Istina koju je nаš Ivan Todosijević izneo i politička farsa u službi prava ove sramne presude Prištinskog suda po nacionalnoj osnovi po kojoj je častan čovek, domaćin, Srbin osuđen za nas je obrazloženje mržnje, pristrasnosti prema čitavom srpskom narodu. Za te kvazi  pravednike  “govor mržnje” je istina montirane laži u Račku koja je bila povod za 78 dana straha i smrti, stotine poginulih i ranjenih, ubijanje naše dece, razrušavanje hiljade domova, raseljavanje na hiljade Srba sa KiM", ocenila je Vujičić.

Vujačić je navela u saopštenju da Prištna ne dozvoljava da, uprkos tome što tvrde da se zalažu za demokratske vrednosti i poštovanje ljudskih prava, niko na KiM ima svoje mišljenje i slobodu govora.

"Ovo je  teritorija cenzure, kazne, sukoba i proterivanja. To je mesto u srcu Evrope gde nema mesta za pluralizam i multinacionalizam. Ne možete da kažnjavate Ivana Todosijevića, a da mi ćutimo i posmatramo", istakla je Vujičić.

Izvor: Saopštenje

KiMTodosijevićpresudaVujičić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva