:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2021   17:08

0

136

Vuković: Očekujemo da izbori u Nikšiću budu praznik demokratije

Rezultat lokalnih izbora u Nikšiću biće potvrda podrške vladi premijera Zdravka Krivokapića i njenoj stabilnosti u sprovođenju započetih reformi, očekuje da će biti rezultat sutrašnjih izbora u tom gradu predstavnik liste Demokrata Alekse Bečića ''Mir je naša nacija'', Nemanja Vuković, uz nadu da će izborni dan proteći mirno i bez tenzija i u demokratskom duhu.

Vuković kaže da lista Demokrata, koju predvodi Momo Koprivica, očekuje ubedljivu pobedu u Nikšiću i apsolutnu dominaciju u odnosu na Demokratsku partiju socijalista (DPS), koja je na vlasti u rodnom gradu Mila Đukanovića i jednom od poslednjih uporišta njegove stranke.

''Na ovim izborima se potvrđuje podrška Vladi Crne Gore i zbog toga smo kao koalicija potpuno opredeljeni da naš rezultat na ovim izborima bude jedan vid podrške vladi premijera Zdravka Krivokapića i njenoj stabilnosti'', kaže Vuković za Tanjug.

Ističe da je lista ''Mir je naša nacija'' jedina politička struktura koja na izbore u Nikšiću izlazi sa najsveobuhvatnijim programom ne samo za opštinski nivo već i za svaku mesnu zajednicu.

''Detektovali smo probleme i ponudili konkretna rešenja'', kaže Vuković i dodaje da je prirodno da stranka, čiji je lider Aleksa Bečić predsednik crnogorskog parlamenta, i na lokalnom nivou formira vlast sa partijama sa kojima čini vlast na državnom nivou.

''Više puta smo isticali da nećemo sarađivati DPS-om ni u kojoj varijanti. Sarađivaćemo sa onim partijama sa kojima sarađujemo i na državnom nivou'', izričit je Vuković.

Nosilac liste ''Mir je naša nacija'' Momo Koprivica dobio je policijsko obezbeđenje, a Vuković ističe da je to bilo neminovno jer je Koprivica, kako kaže, više puta ukazivao na nezakonite poslove crnogorskog biznismena Brana Mićunovića.

''Zbog toga mu je ugrožena bezbednost i potpuno je opravdano da dobije policijsku pratnju'', navodi Vuković.

Upitan o atmosferi u predizbornoj kampanji, Vuković kaže da jeste bilo tenzija i da su one produkt tih delovanja DPS kao poraženog režima koji je još uvek na vlasti u Nikšiću.

''Njihovu kampanju prethodnih nedelja na terenu su sprovodili kriminalci na čelu sa Branom Mićunovićem, Zoranom Lazovićem i njihovim saradnicama. U Crnoj Gori nije lako obračunati se sa mafijom, ali sigurno će i taj proces biti doveden do kraja'', poručio je Vuković.

Apelovao je na građane da "veliku pobedu" koja će, kako on očekuje biti ostvarena sutra , proslave u svojim domovima i bez slavlja na ulicama kako bi predupredili eventualne provokacije ili incidente.

Izrazio je uverenje će Nikšićani sutra poštovati preporuke Ministarstva zdravlja na biračkim mestima i da će izlaznost biti izuzetno visoka što je, ističe, tradicija za Nikšić.

''Imali smo oko 82 odsto na parlamentarnim izborima i očekujem da će biti u tim granicama i ovog puta. Nadamo da će sve proteći mirno i da će izborni dan biti istinski praznik demokratije, a da ćemo uveče proslaviti pobedu u svojim domovima i u izbornim štabovima'', kazao je Vuković.

Na izborima u Nikšiću učestvuje šest izbornih lista, a osim liste ''Mir je naša nacija'', na izbornom listiću su koalicija ''Evropski tim za Nikšić'', koju predvodi DPS, lista ''Za budućnost Nikšića'', čiji je stožer Demokratski front Andrije Mandića, zatim lista ''Crno na belo'' stranke Ura Dritana Abazovića.

U izbornoj trci su i pokret pod nazivom ''Ne damo Nikšić" i Narodni pokret biznismena Miodraga Dake Davidovića.

Na 138 biračkih mesta, sutra će pravo glasa iskoristiti oko 58. 833 birača koji će odlučivati o izboru 41 poslanika lokalnog parlamenta. U prethodne četiri godine na vlasti u Nikšiću bila je DPS u koaliciji sa Socijaldemokratama, a u lokalnom parlamentu nije bilo opozicionih stranaka jer su bojkotovale izbore održane u februaru 2017.godine.

Izvor: Танјуг

NikšićCrna Goraizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva