:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 03, 2019   16:43

0

201

Vulin: Besmislene pretnje Pacolija Vučiću

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su besmislene pretnje takozvanog ministra inostranih poslova prištinskih privremenih institucija Redžepa Pacolija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "ima samo jednu šansu", a to je da prizna Kosovo.

"Pametni ljudi uče na tuđim greškama, a Pacoli ne može da nauči ni na svojim. Pretnje Vučića ne mogu pokolebati, i bar oni pametniji koji su mu pretili i napadali ga, naučili su da je besmisleno pokušavati uplašiti čoveka kome je Srbija skuplja od života", istakao je Vulin u saopštenju za javnost.

"U toj lažnoj državi za koju Pacoli neuspešno moli za priznanja, posle izbora broje glasove mesecima sve dok im ne kažu ko treba da pobedi, pa onda objave rezultate. Takvu bruku nije lako nazvati državom a još je teže priznati", izjavio je ministar Vulin.

Pacoli ima poruku za Vučića:Jedina šansa da priznate Kosovo

Bivši šef kosovske diplomatije i predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli kazao je da se sa Srbijom o svemu može razgovarati, samo ne o tri stvari, a to su, kako je naveo, nezavisno Kosovo, Ustav Kosova i granica.

On je za tv Face iz BiH rekao i da za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ima jasnu poruku.

"Vučiću imate samo jednu šansu, da priznate Kosovo. To je realnost. Ta država je rođena i nema vraćanja nazad. To je jedino rešenje, a sve ostalo će ići lakše", kazao je Pacoli.

Pacoli je takođe izneo ideju o stvaranju slobodne ekonomske zone koja bi obuhvatala, kako je naveo, deo južne Srbije, sever Kosova i Sandžak.

On je rekao da bi to bio poseban ekonomski prostor koji bi bio poveren nekoj svetskoj menadžerskoj firmi, uz finansijsku pomoć EU kada je u pitanju infrastruktura.

Izvor: Танјуг

KiMVulinVučićPacoli
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva