:

:

TV Most

clock

Oktobar 08, 2021   21:39

0

153

Vulin: Deo MUP-a i strane ambasade pravile afere protiv Vučica

 Da li će Koluvija biti osuđen ili neće, da li je na njegovoj plantaži proizvedena marihuana, o tome će odlučiti sud, a mi ovde govorimo o tome da su delovi MUP-a bili spremni da sve ovo što se dešavalo oko Jovanjice da bi predsednik Vučić video rodenog brata u zatvoru i da bi podneo ostavku, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je gostujući na TV Pinku potvrdio da su nekadašnja sekretarka Uprave kriminalisticke policije Dijana Hrkalović, načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić odbili da budu ispitani na poligrafu.

"Kada necete da idete na poligraf, onda sigurno nešto krijete. Šta vas je koštalo da tih deset minuta odete na poligraf", rekao je Vulin.

On je naveo da je prisluškivanje predsednika Vučića imalo za cilj da pribavi kompromitujući materijal o predsedniku ili članovima njegove porodice.

"Kada to nije prošlo, kada nisu našli ništa što bi moglo da uprlja predsednika Vučića i članove njegove porodice, onda je došla "Jovanjica", rekao je ministar unutrašnih poslova.

Vulin je dodao da se Vučić nadao da do ovakve situacije neće doći i da će osumnjičeni za ove slučajeve otići na poligraf.

"Ovo je nastavak price o prisluškivanju. Oni su hteli da nađu bilo šta što će Vučića povezati sa bilo kakvim kriminalom. A kada nisu uspeli da nađu ništa, onda je došla "Jovanjica" kako bi brata Aleksandra Vučića pokušali da povežu sa Koluvijom", rekao je Vulin.

On je naglasio da nema nikakve veze izmedu Koluvije, Andreja i Aleksandra Vučića, i da je Koluviji nuđeno da izmisli kontakte sa Vučićima.

"U imeniku Koluvije nije bilo ni broja telefona Vučića, a kamoli razgovora. Od prisluškivanja do "Jovanjice" nije moglo da prođe bez stanih službi. Jedini način da srušite Vučića nije da ga pobedite na izborima, jer je volja naroda takva da ga narod podržava. Oni žele da kompromituju porodicu Vučić kako bi predsednika naterali da on zbog porodice podnese ostavku", ocenio je Vulin.

On je izneo tvrdnju da je bilo saradnje paralelne strukture u

MUP-u sa zapadnim ambasadama, i dodao da u MUP-u nema mesta za one koji su pokušali da povežu predsednika Srbije i njegovu porodicu sa kriminalom.

"Tako urušiti poverenje u policiju je neprihvatljivo. To ne može, to ne sme da se dešava. Da smo imali takve ljude koji su u stanju da zloupotrebe svoju funkciju, MUP ne bi imao ovakav uspeh kao što je imao u proteklih godinu dana", rekao je Vulin.

Ministar je dodao da će Srbija saznati ko je i kakvu ulogu imao u ovim kriminalnim aktivnostima.

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista (PS) je

naglasio da nema baš nijednog političkog razloga da SNS ne kandiduje Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije.

''''Da li možda imaju boljeg kandidata? Imaju nekog popularnijeg? Ima li bilo koja politička partija nekog boljeg kandidata i popularnijeg u narodu, kome se više veruje od Aleksandra Vučića? Nema. Uticaj stranaca, stranih obaveštajnih službi, ljudi koji su radili zajedno sa njima, koji su ih slušali, sprovodili njihovu volju, ne može da prođe nerasvetljeno, ne može da prođe nekažnjeno'''', dodao je Vulin za Pink, kako je saopšteno iz PS.

Srbija će saznati kakva je bila uloga svakoga, šta je uradio protiv svoje zemlje i protiv svog predsednika, izjavio je Vulin, odgovarajući na pitanje da li će strane službe, odnosno njihov uticaj i pokušaj državnog udara, uticati na Vučića da se sledeće godine ne kandiduje na predsedničkim izborima u Srbiji.

Dodao je da je "jedini čovek koji može da pobedi u prvom krugu Aleksandar Vučić".

"Ako SNS ne predloži Aleksandra Vučića za svog kandidata na sledećim predsedničkim izborima to znači da su strane službe i oni koji su radili protiv svoje zemlje i svog naroda pobedili i da se SNS slomila i popustila pod udarima stranaca, da je napustila sve ono za šta se Vučić čitavog svog života borio - politiku za samostalnu i nezavisnu Srbiju.", kazao je lider Pokreta socijalista.

"Ako se to bude desilo, ne samo da će SNS izgubiti poverenje građana nego će dobiti protivnike tamo gde ih nikada nije imao, u okviru svoje koalicije. Ne bude li Aleksandar Vučić bio kandidat za predsednika Srbije i ne bude li ga predložio SNS ja ću se kandidovati za predsednika Srbije. Neko mora da nastavi politiku Aleksandra Vučića, neko mora da nastavi da se bori za slobodnu i nezavisnu Srbiju. Ne smeju da pobede službe, ne smeju da pobede stranci. Ne smeju akcijama blaćenja i pokušaja državnog udara, od prisluškivanja do povezivanja predsednika Vučića i njegove porodice sa Jovanjicom, jer šta je to nego državni udar, šta je to ako nije pokušaj da legitimne i legalne organe u jednoj zeml?i kompromitujete i izblatite, da ga nateraju da podnese ostavku", rekao je ministar Aleksandar Vulin.

Alekandar Vučić, kako je naglasio, može iz politike da ode samo na jedan način, da ode sam, nikako drugačije.

''''Na izborima ga nećete pobediti. I odmah da vam kažem, mi svog predsednika nećemo dati", poručio je Vulin.

Izvor: Танјуг

VulinMUPstrane ambasadeVučićafere
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva