:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 12, 2019   23:06

0

233

Vulin: Država da zaštiti RTS i zaustavi siledžije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da država mora zaštititi RTS od nasilja i da se siledžije ne smeju nekažnjeno iživljavati na ljudima koji rade svoj posao.

"Reporteri bez granica neće zaštiti novinare RTS-a, neće im omogućiti da slobodno izveštavaju. Neće se oglasiti Tanja Fajon osudom siledžija iz SzS koji nasiljem sprečavaju javni servis da radi svoj posao. Ćutaće Dunja Mijatović i neće videti da se novinarima RTS-a uskraćuje pravo na rad i da političari silom pokušavaju da uređuju javni servis", izjavio je Vulin komentarisući najavu Saveza za Srbiju da u petak blokira zgradu Radio-televizije Srbije.

Prema njegovim rečima, novinarska udruženja će izdati saopštenja iza kojih ne stoji ništa.

"Neće zatražiti odgovornost za siledžije, neće pozvati na bojkot izveštavanja o onima koji koriste nasilje da bi zavladali i potčinili medije. Niko se neće suprotstaviti jer je količina novca kojom raspolažu Ðilas i koalicija jednostavno prevelika i suviše privlačna", ukazao je Vulin.

On je dodao da kolege neće zaštititi RTS i zato to mora da uradi država.

"Nasilje ne sme postati pravilo, vlast se ne može dobiti bez izbora, siledžije se ne smeju nekažnjeno iživljavati na ljudima koji rade svoj posao", poručio je Vulin.

Izvor: Танјуг

VulinRTSopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva