:

:

TV Most

clock

Decembar 16, 2021   14:37

0

125

Vulin i Čen Bo o saradnji Srbije i Kine

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo o rezultatima saradnje u toku ove godine.

Ambasadorka Čen je Vulinu zahvalila na ličnoj inicijativi i unapređenju saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Kine i predstavila novog policijskog izaslanika tog kineskog Ministarstva, izrazivši nadu da će sa njegovim dolaskom biti ojačana saradnja u oblasti unutrašnjih poslova.

Vulin je uputio najsrdačnije pozdrave državnom savetniku i ministru javne bezbednosti Džau Kedžiju i zahvalio na upućenom pozivu da u skorijem periodu poseti Peking, saopštio je MUP.

Ministar je istakao da je prijateljstvo Srbije i Kine čelično, baš kao i lično prijateljstvo dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Si Ðinpinga.

Takođe, zahvalio je Kini na principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo i zahvalio se na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Vulin je naglasio da Srbija podržava celovitost Kine i da je Tajvan njen neotuđivi deo.

On je potvrdio međusobnu podršku dve zemlje u međunarodnim organizacijama, posebno u okviru Interpola, te podsetio da da je srpska strana pružila snažnu podršku kineskom kandidatu za prijem u Izvršni komitet Interpola i da je njegov izbor u to telo potvrda uspešne spoljne politike Kine.

Izvor: Танјуг

VulinČen Bo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva