:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 19, 2020   17:14

0

16

Vulin: Ne može Đukanović Srbiji da brani da čuva svetinje

Može Milo Đukanović da odluči šta hoće, ali ne može Srbiji da brani da čuva svetinje svog naroda i brani jedinstvenu Srpsku pravoslavnu crkvu, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da "Srbi u Crnoj Gori nisu više sami".

On je istakao da je članstvo Crne Gore u NATO odluka vlasti te zemlje i Srbija se ni na koji način nije i neće izjašnjavati o toj činjenici i dodao da su odluke Crne Gore njene i da Srbiju ne zanimaju.

"Ne znam zasto (Milo) Đukanović tvrdi da je suprotno nacionalnim interesima Srbije da Crna Gora nije članica NATO pakta, ali znam zašto Đukanović napada politiku devedesetih godina. Može Đukanović da razbije sva ogledala, ali uvek će u njima naći sliku političara koji je do 1999. učestvovao u svakom delu politike koju on naziva politikom devedesetih", izjavio je Vulin reagujući na intervju Mila Đukanovića agenciji Tanjug.

Kako se dodaje u saopštenju, Đukanović u intervjuu između ostalog kaže da razume zainteresovanost predsednika Vučića za prava građana srpske nacionalnosti i položaj SPC na prostorima drugih država, ali upozorava da se ta politika mora voditi vrlo suptilno i da je još u svežem sećanju 1990. godina i tadašnji pokušaj da se uređuju prava građana srpske nacionalnosti u, kako on tvrdi, drugim državama u regionu.

Ministar odbrane je dodao da "Đukanović ima pravo da se pravi da je rođen kao Crnogorac i evroatlantist, a mi imamo pravo da se setimo Mila Đukanovića Srbina, iskrenog saradnika Slobodana Miloševića i doslednog nastavljača rusofilske tradicije vladara Crne Gore", rekao je Vulin.

"Crnogorska vlast ima prava da odluči šta hoće, ali nema pravo da brani Srbiji da brine o Srbima, makar onoliko koliko Albanija brine o svojim sunarodnicima u Crnoj Gori", poručio je Vulin.

On je upitao i zašto se Đukanović raduje poseti Tačija ili Haradinaja, ali posetu predsednika Vučića mora da procenjuje i pravda, navodi se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva