Vulin: Nema četvrte Jugoslavije, Kurti ne razume

:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 13, 2020   21:36

0

52

Vulin: Nema četvrte Jugoslavije, Kurti ne razume

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovorio je večeras Aljbinu Kurtiju da predsednik Srbije ne pravi nikakvu "četvrtu Jugoslaviju", da je "mini Šengen" civilizacijska ponuda za napredak i razvoj.

 

"Kurti kaže da je ideja predsednika Vučića "četvrta Jugoslavija". Da je tako Kurti bi je i prihvatio. U Jugoslaviji Albanci su dobili ono što ni danas nemaju u Albaniji, uređenu zemlju u kojoj su imali prava većine, iako su bili apsolutna manjina", izjavio je Vulin odgovarajući Kurtiju koji je rekao da je balkanski "mini Šengen" srpska namera da formira četvrtu Jugoslaviju i da takva ideja predstavlja opasnost.

Vulin je istakao da bi za "četvrtu Jugoslaviju" Srbi morali Albancima opet da poklone autonomiju.

"Da ih upišu u narode pobednike Drugog svetskog rata, da im oproste zločine balista, da zaborave teroristička ubistva, da im ne naplaćuju poreze, struju, komunalije, da im preko pasoša Srbije obezbede bezvizni režim sa Evropskom unijom što neće da urade ni zemlje EU koje su priznale lažnu državu Kosovo. Evropa se ipak više plaši albanske narko mafije nego što se raduje doseljavanju Albanaca", rekao je Vulin.

Predsednik Vučić ne pravi nikakvu Jugoslaviju a "mini Šengen" je civilizacijska ponuda za napredak i razvoj, istakao je Vulin.

"Ali da bi to prihvatili i razumeli morate biti deo civilizacije", poručio je ministar.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VulinAljbin Kurtimini Šengen
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva