:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 15, 2019   11:34

0

158

Vulin sa ministrom odbrane Mađarske o saradnji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ministrom odbrane Mađarske Tiborom Benkom.

Aleksandar Vulin i Tibor Benko istakli su važnost daljeg unapređenja vojno-vojne saradnje ukazujući na značaj nastavka realizacije zajedničkih vežbi "Gvozdeni mačak" i "Komšije" koje se već tradicionalno održavaju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Takođe, dogovoren je nastavak dalje saradnje u oblasti ABHO, vojnomedicinske službe i multinacionalnih operacija, kao i razmena instruktora i različiti oblici edukacije.

Ministar Vulin je zahvalio mađarskom kolegi na njihovom značajnom učešću u Kforu i pohvalio je osposobljenost i profesionalnost mađarskih vojnika u ovoj misiji.

Ministar Benko je naglasio da ne podržavaju uspostavljanje "vojske Kosova" po sadašnjem principu već da navedeni proces treba da bude u skladu sa međunarodnim pravom i konvencijama ali i prihvatljiv za Republiku Srbiju.

Bilateralnom sastanku ministra Vulina i Benka prisustvovali su i v. d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković.

Izvor: RTS

Aleksandar Vulin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva