:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 13, 2021   16:02

0

87

Vulin sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Patruševim

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas u Moskvi sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim, i u razgovoru poručio da Srbija ostaje dosledna u svom stavu vojne neutralnosti, ali i da visoko ceni gest Rusije koja je 2015. godine blokirala usvajanje Rezolucije SB UN o Srebrenici.

Vulin i Patrušev su istakli da su odnosi i saradnja dve države na najvišem nivou zahvaljujući ličnom odnosu između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina.

Vulin je tokom sastanka izrazio punu spremnost Srbije i njenih struktura bezbednosti da zajedno sa ruskim kolegama nastave uspešnu saradnju u cilju jačanja bezbednosti u našim zemljama, kao i u daljoj borbi protiv organizovanog i sajber kriminala, trgovine narkoticima, krijumčarenja i terorizma, saopštio je MUP.

Ministar unutrašnjih poslova, koji je sekretaru Saveta bezbednosti Rusije preneo najsrdacnije pozdrave predsednika Srbije, zahvalio se Ruskoj Federaciji na doslednom stavu u poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i zalaganju za punu primenu i poštovanje Rezolucije 1244 SB UN.

Vulin je istakao i da Srbija visoko ceni gest Rusije koja je 2015. godine blokirala usvajanje Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Srebrenici po kojoj su Srbi trebali da budu označeni kao genocidan narod.

Takođe, ministar policije Srbije je Patruševu ponovio da je Srbija dosledna u svom stavu po pitanju vojne neutralnosti i da Srbija nikada neće biti prostor sa koga će se pokretati napadi i kampanje protiv Rusije i njenog rukovodstva.

Izvor: Танјуг

VulinPatrušev
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva