:

:

TV Most

clock

Decembar 26, 2018   13:46

0

72

Vulin: Ulažemo u nove tehnologije

Odbrambena industrija Srbije zajedno sa kompanijom "Jugoimport-SDPR" ove godine je izvezla više od 600 miliona dolara i to je za deset odsto više nego 2017. godine i država će nastaviti da ulaže u nove tehnologije, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin je prilikom obilaska privrednog društva "Zastava oružje" naveo da smo 2012. izvozili četiri puta manje nego danas.

Primetio je da je kada je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane 2012. odbrambena industrija bila je "gotovo prežaljena".

"Očekivalo se da će se sprovesti brza i nepoštena privatizacija i da ćemo odbrambenu industriju, kao i najbolje delove naše industrije prodati i jednostavno uništiti. Zahvaljujući njemu, tada kao ministru odbrane, a posle i kao predsedniku Vlade, država Srbija je počela da ulaže u odbrambenu industriju i ulaganje se vratilo i isplatilo", rekao je Vulin. 

Naveo je da je oko 9,5 miliona evra datih Zastava oružju utrošeno na najbolji način, da su kupljene nove mašine, obezbeđena nova tehnologija. 

Čitava odbrambena industrija mora da ulaže u nove tehnologije, ocenio je, jer, kako kaže, s onim što sada imamo nije dovoljno da učestvujemo na svetskom tržištu. 

"Baš zato ovo što je 'Zastava' uradila, a i druge fabrike odbrambene industrije Srbije jeste jedini pravi put. Ulaganje u novu tehnologiju, u obrazovane ljude i u bolji život svakog od nas, stvari idu na bolje, država Srbija ulaže i zahvaljujući takvom ulaganju odbrambena industrija Srbije napreduje i zapošljava 11.700 ljudi koji su dobro plaćeni", rekao je ministar.

Dodaje da će se nastaviti sa ulaganjem u nove tehnologije.

"Odbrambena industrija Srbije je jedna od strateških grana naše privrede i nastavićemo da ulažemo, da obezbeđujemo nove tehnologije, a samim tim otvaramo i nova tržišta", rekao je Vulin.

"Nova oprema za veću produktivnost" 

Generalni direktor Zastava oružja Mladen Petković rekao je da su danas prikazane mašine i oprema koja je nabavljena iz investicionih sredstava odobrenih od Vlade Srbije.

"Pokazali smo mogućnosti nove opreme koju ćemo iskoristiti da u narednom periodu povećamo produktivnost rada, obim proizvodnje i da ih iskoristimo za usvajanje novih proizvoda, čime ćemo omogućiti našoj kompaniji da osvoji nova tržišta, pridobije nove kupce i samim tim značajno poboljša poslovni rezultat", rekao je Petković.

Podsećao da je "Zastava oružje" nedavno obeležila 165 godina postojanja i da je cilj da ponovo postane prepoznatljiva u svetu po onome u čemu je najbolja.

Ministar odbrane je obišao danas i Izložbenu salu razvoja proizvoda, prostoriju sa 3D printerom, Pogon za proizvodnju lovačkog i sportskog oružja i Pogon za proizvodnju mitraljeza, te razgovarao s predstavnicima reprezentativnih sindikata Zastave.

Izvor: Taнјуг

Vulinnove tehnologije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva