:

:

TV Most

clock

Novembar 16, 2021   15:14

0

168

Vulin: Vojna neutralnost je temeljno opredeljenje Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je vojna neutralnost temeljno opredeljenje Srbije i da po tom pitanju nikakvog odstupanja neće biti.

"Prvi put, a bilo je pre nas raznih vlada koje su sebe smatrale patriotskim i govorile o sebi kako su antinato raspoložene, jedna srpska vlada i jedan srpski parlament sebe je obavezao na vojnu neutralnost", rekao je ministar Vulin u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje samostalnog poslanika Vladana Glišića.

Kako je rekao, imao je čast da kao ministar odbrane u Skupštini, a po naređenju predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića brani nacionalnu strategiju odbrane, kojom je jasno definisana vojna neutralnost, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Striktno vodimo računa o vojnoj neutralnosti. To je temeljno opredeljenje ove države, ali i temeljno opredeljenje Srpske napredne stranke, koja čini većinu u ovom parlamentu. Da nije tih ljudi ovde mogli bismo vi i ja da se opredeljujemo kako hoćemo, ali da nema njih koji su to izglasali, toga jednostavno ne bi bilo", rekao je Vulin.

Vulin je istakao da je vojna neutralnost nesporna, a da bi vladajućoj većini, da su političari koji ne vode računa o sopstvenim uverenjima i uverenjima naroda, najlakše bilo da uđu u NATO pakt.

"Gde bi nas više hvalili i da li bi nas iko kritikovao, da li bi bilo ijednog medija koji bi rekao nešto loše. Naprotiv, hvalili bi nas, bili bismo borci za demokratiju, dobijali u Briselu povelje. Vučić je samo trebalo da prizna Kosovo, bio bi nobelovac. Ali mi smo svesno izabrali put vojne neutralnosti kao teži, ali kao ispravniji i časniji. I tu nikakvog odstupanja nema, niti može biti", rekao je Vulin.

Izvor: Танјуг

VulinSrbijavojna neutralnostVladan Glišić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva