:

:

TV Most

clock

Septembar 03, 2019   15:38

0

166

Vulin:Priština se plaši jedinstvenih Srba na KiM

 Predstavnici privremenih instititucija u Prištini danas su saopštili da neće dozvoliti ulazak na Kosovo nijednom predstavniku druge zemlje, a posebno, kako kažu, srpskim zvaničnicima s ciljem organizovanja kampanje, a tim povodom ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da strah Prištine od Beograda nije mali i da su posebno uplašeni od politicki jedinstvenih Srba na KiM.

"U ovom periodu se neće dozvoliti ulazak nijednoj osobi, koja namerava da zaoštri situaciju. Na Kosovo neće moći da uđe niko ko ima za cilj destabilizaciju", rekao je savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Jetlir Ziberaj i dodao da su "potpuno su nerazumljive" najave zvaničnika Vlade Srbije da će posetiti Kosovo zarad predizborne kampanje, preneo je Kosovo onlajn.


Kako je ranije rekao, ta zabrana se odnosi i na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tim povodom, ministar Vulin je za Sputnjik rekao da strah Prištine od Beograda nije mali i da su posebno uplašeni od politicki jedinstvenih Srba na Kosovu i Metohiji.

"Oni nisu država i ne mogu da me spreče da uđem na bilo koji deo Kosova i Metohije, što sam im više puta i dokazao, ali se uvek i na prvom mestu vodim interesima Srbije - da ne dozvolim bilo kakvo opravdanje za nasilje nad Srbima", kaže Vulin i dodaje da Priština svoju "državnost" pokušava da dokaže na jedini način koji razumeju - nasiljem nad manjim i slabijim.

Izvor: Танјуг

VulinSrbijedinstvoKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva