:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 29, 2023   10:18

0

525

Vulović: Tražimo da uđemo u zgradu opštine, na svoja radna mesta i da ROSU napusti Zubin Potok

Veliki broj građana okupljen je ispred zgrade opštine Zubin Potok i mirno protestuju. Prisutni su i zaposleni u ovoj ustanovi, koji zahtevaju od ROSU jedinica da uđu na svoja radna mesta. Ispred zgrade opštine je i doskorašnji gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović, koji je za našu televiziju rekao da su izneli svoje zahteve.

"Građani su se samoinicijativno okupili jutros ispred zgrade opštine i probali smo da uđemo na naša radna mesta. Pripadnici specijalne jedinice ROSU nam to nisu dozvolili. Izneli smo im dva zahteva: prvi je da napuste zgradu da bi mi mogli da uđemo na svoja radna mesta, a drugi da se ROSU jedinice povuku sa teritorije opštine Zubin Potok", rekao je Vulović za TV Most. 

Ono što je karakteristično za opštinu Zubin Potok to je da je Zećiri na njihovim izborima dobio 0 glasova od srpske populacije.

"U Čabri, njegovom matičnom selu, gde žive samo Albanci dobio je 196 glasova. Neverovatno je da čovek koji je dobio glasove samo svoje populacije dođe da upravlja u opštini u kojoj živi desetak hiljada Srba", ističe Vulović.

Na pitanje da li su dobili nekakav odgovor od Kosovske policije, Vulović kaže da su razgovarali sa pripadnikom ROSU jedinice koji je rekao da ne mogu da ih puste u zgradu, jer ih ima u velikom broju.

"Mi ostajemo ovde do daljeg. Ja sam preneo poruku našeg naroda da ćemo mi svakog dana dolaziti ovde i mirno protestovati, dok oni ne napuste zgradu opštine. Ako treba i godinu dana mi ćemo nastaviti sa mirnim protestima, ali smo im i nagovestili da ne očekuju nikakve probleme sa naše strane", naglasio je Vulović.

Na pitanje naše novinarke da li će novoizabrani gradonačelnik iz redova albanske zajednice biti sprečen da uđe u zgradu opštine kada se bude vratio sa sastanka sa Hovenijerom, Vulović je rekao da hoće.

"Apsolutno da!", izričit je Vulović.

"Mi smo ovde upravo zbog toga. Nećemo dozvoliti da tzv. lažni gradonačelnik  Zubinog Potoka uđe u opštinske prostorije, jer on nema podršku ovih građana. Zaista je neverovatno da neko ko je osvojio 3 odsto glasova upravlja opštinom. Dakle, ne želimo da nas vodi neko ko nema podršku naroda. Mi ćemo mirnim putem sprečiti njegov ulazak u zgradu opštine", kaže Vulović. 

Izvor: TV Most

Srđan VulovićROSUZubin Potok
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva