:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jun 26, 2019   10:15

0

93

Zaev bi da bude i ministar finansija

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev komentarisao je, u intervjuu za televiziju Sitel, predlog o rekonstrukciji njegove vlade i istakao da je odlučio da pored premijerske pozicije preuzme i funkciju ministra finansija kako bi, kako je rekao, dodatno pospešio jačanje ekonomije.

Parlament Severne Makedonije danas će raspravljati o predlogu makedonskog premijera Zorana Zaeva o rekonstrukciji vlade, koja je bila najavljena tokom kampanje za predsedničke izbore u toj zemlji.

Makedonski premijer i lider vladajućeg Socijaldemokratskog saveza najavio je da će rekonstruisati političko i partijsko rukovodstvo nakon rezultata na predsedničkim izbora na kojima je pobedio kandidat vladajuće koalicije Stevo Pendarovski, ali sa tesnom razlikom u odnosu na kandidata opozicionog VMRO-DPMNE Gordanu Siljanovsku-Davkovu.

Zaev je u intervjuu najavio povećanje plata, dok je za 2020. godinu najavio i povećanje penzija.

Prošlu godinu je ocenio kao godinu koja je, kako kaže, bila posvećena integracijama, dok je fokus u 2019. na ekonomiji i njenom razvoju.

Premijer Severne Makedonije očekuje da do kraja 2019. godine njegova zemlja postane punopravna članica NATO-a i tokom decembra otvori prva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom.

Na pitanje novinara da li je moguće novo odlaganje članstva te zemlje u EU, Zaev kaže da je sasvim siguran da će njegova zemlja u oktobru dobiti datum o pregovorima sa EU, i otvoriti prva poglavlja tokom decembra.

Izvor: T a n j u g

Severna MakedonijaZaevministar finansijaNATOEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva