:

:

TV Most

Foto: FB

clock

Maj 01, 2019   21:42

0

124

Zaev: U Berlinu smo podelili iskustvo koje imamo sa Grčkom

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je makedonska delegacija, tokom nedavnog sastanka lidera zapadnog Balkana u Berlinu, na kojem je bilo reči o kosovskom problemu, podelila svoje iskustvo u uspešnim pregovorima sa Grčkom u sporu oko imena Severne Makedonije.

Zaev je novinarima posle sednice vlade, između ostalog, rekao da je delegacija Severne Makedonije tokom sastanka u Berlinu podelila svoje iskustvo, nakon što su im to savetovali organizatori skupa - fracuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel, prenela je agencija MIA.

Zaev je u utorak, dan posle samita, zahvalio Nemačkoj i Francuskoj što su prepoznali i ukazali na korake koje je njegova država preduzela i opisao to kao veliki doprinos ka balkanskoj i evropskoj stabilizaciji. 

Merkel i Makron u ponedeljak su pohvalili vlasti Severne Makedonije zbog uloženih napora u rešavanju dugogodišnjeg spora oko imena sa Grčkom i potpisivanja Prespanskog sporazuma. 

"Videli smo hrabre korake u sporu oko imena Severne Makedonije i to je dokaz da je moguće da se pronađe rešenje u dugogodišnjim sporovima", rekla je nemačka kancelarka.

Makron je kazao da je Prespanski sporazum dokaz da je moguće da se reše sporovi koji su izgledali nerešivi, samo ukoliko postoji posvećenost. 

Izvor: T a n j u g

ZaevBerlinMerkelMakronZapadni BalkanSeverna Makedonija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva