:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2023   13:39

0

145

Zaharova: Smatramo da je Vučićeva inicijativa za sednicu SB o KiM blagovremena

Portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da Rusija smatra blagovremenom inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vućića o održavanju sednice Saveta bezbednosti UN povodom zaoštravanja situacije na Kosovu i Metohiji i dodao da Moskva deli Vučićevu ocenu trenutne krizne situacije.

Zaharova je ukazala da svaki korak ka rešenju situacije na KiM, kao i dijalog Beograda i Prištine mora da se vodi u okviru međunarodnog prava na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, objavljeno je na sajtu ruskog MIP-a.

Na pitanje medija o zaoštravanju situacije na KiM, Zaharova je rekla da  situacija izmiče kontroli i da postoji neposredna pretnja za opstanak srpskog naroda na Kosmetu. 

Zaharova je istakla da je razlog za to politika etničkog čišćenja, proterivanja i terora nad Srbima koju sprovode albanske institucije u Prištini. 

Zaharova je naglasila da se sve to dešava uz punu saglasnost SAD i EU, koji, kako je navela, ne žele da zaustave vlasti tzv. Kosova. 

Umesto toga, zapadne zemlje traže nove načine da izvrše pritisak na Beograd i srpski narod, fabrikujući besramne optužbe, uključujući i one prema predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, rekla je Zaharova.

Izvor: T a n j u g

SB UNMarija ZaharovaKiMAleksandar Vučić

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva