:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 28, 2019   15:37

0

228

Zajedničke kontrole inspekcija Srbije i Srpske

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas Memorandum o razmeni iskustava u oblasti inspekcijskog nadzora između ministarstva na čijem je čelu i Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske.

Memorandum potpisan u okviru desete zajedničke sednice Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske omogućiće sprovođenje zajedničke inspekcijske kontrole u oblastima vodnog, drumskog i železničkog saobraćaja, transportne infrastrukture i prevoza opasnih materija, kao i kontrole pograničnih objekata nad kojima nadzor vrši urbanističko-građevinska inspekcija.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, potpisani dokument takođe će omogućiti bolju saradnju urbanističko-građevinske inspekcije Srbije i Republike Srpske u postupcima provere ispunjenosti uslova za rad preduzeća registrovanih u Srbiji, koji na teritoriji Republike Srpske poseduju licence za projektovanje i izvođenje građevinskih radova.

Memorandum su potpisale potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i v. d. direktorka Inspektorata Republike Srpske Danijela Batar u prisustvu premijera Srbije i Srpske, Ane Brnabić i Radovana Viškovića.

Izvor: RTS

Zorana MihajlovićMemorandum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva