:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2021   17:56

0

188

Zamenik Zaeva Dimitrov stigao u Beograd, dočekala ga Jadranka Joksimović

Zamenik predsednika vlade Severne Makedonije Nikola Dimitrov, stigao je posle podne u Beograd, gde će sutra učestvovati u razgovorima u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Dimitrova je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekala ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

U izjavi za Tanjug po sletanju na beogradski aerodrom, Dimitrov je poručio da je Severna Makedonija, i pored poslednjih dešavanja u toj zemlji posle lokalnih izbora, potpuno posvećena inicijativi "Otvoreni Balkan".

"Dolazim u trenutku, kada su, kao što znate, završeni lokalni izbori u Severnoj Makedoniji, koji su ostavili posledice, pa i političku krizu na neki način. Važno je da pošaljemo signal da smo, kao država i vlada, potpuno posvećeni inicijativi koja se rodila na Balkanu i koja ima za cilj, pre svega, evropski Balkan", rekao je Dimitrov.

Istakao je da je regionalna saradnja "apsolutno evropska priča" i naveo da saradnja može i dalje da se produbi.

"Nameravam da predložim da se kao važan segment u inicijativu unese i digitalizacija i to kako digitalizacija može da pomogne ubrzanju regionalne saradnje", rekao je Dimitrov.

U okviru inicijative "Otvoreni Balkan", predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sutra sa zamenikom predsednika makedonske vlade Dimitrovim i premijerom Albanije Edijem Ramom.

Sastanku trojice zvaničnika prethodiće susret sa predstavnicima kompanija iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije, kao i sa predstavnicima Atlantskog saveta.

Nakon razgovora, uslediće zajednička konferencija za novinare Vučića, Dimitrova i Rame.

Izvor: Танјуг

JoksimovićDimitrov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva