:

:

TV Most

Foto: Vikimedija

clock

Maj 21, 2020   18:44

0

177

Zbog niskog nivoa Gračaničkog jezera situacija u Sušici kritična

Zbog izuzetno niskog nivoa Gračaničkog jezera već duže vreme na centralnom Kosmetu na snazi su restrikcije vode od 22-07 sati ujutru. Međutim, u nekim sredinama vode nema i po nekoliko dana zaredom. 

Najkritičnija situacija je u selu Sušica, čiji meštani su bez vode već više od dve nedelje.

Meštani ovog sela vidno su uznemireni jer u toku pandemije koronavirusa, kada se o higijeni moraju najviše brinuti, oni nemaju vodu ni za piće.

“Ovo nije problem sa kojim se meštani Sušice suočavaju samo ove godine, on traje godinama unazad. Ovo nije nerešivo, samo ako budemo uporni možemo da prevaziđemo ovaj problem,”  rekla je Tatjana Jovanović iz Sušice.

Nadležni iz regionalnog vodovoda su blagovremeno bili obavešteni o postojećem problemu, ali još uvek, kako ističu meštani Sušice, nisu dobili odgovor.

“Mi ne znamo u čemu je problem, ali bi to morali da znaju iz preduzeća za vodosnabdevanje iz Prištine. Oni su navodili mnoge razloge, ali mislim da samo nisu ozbiljno pristupili ovom problemu. Treba da konačno angažuju stručnjake, nađu problem i jednom za sva vremena reše vodosnabdevanje Sušice,”  za RTV Gračanica rekao je Radovan Filić iz Sušice.

Predsednik Lokalnog saveta Sušice Marko Simić apeluje na sve nadležne institucije da usliše apel meštana ovog sela, i da konačno i u najskorijem roku reše problem.

Zbog, kako ističu meštani Sušice, neizdrživog stanja održali su zbor građana sa koga su još jednom uputili apel za rešavanje ovog njihovog problema.

Izvor: RTV Gračanica

Gračaničko jezeroSušicavodostajrestrikkcije vode
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva