:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2024   12:16

0

63

Zelenski: Situacija na frontu "izuzetno teška"; Kanada šalje 800 dronova Ukrajini

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kaže da je situacija na fronu "izuzetno teška", a da Rusija koristi kašnjenje pomoći Ukrajini. Kanada šalje 800 dronova Kijevu, koji bi trebalo da otkriju i identifikuje ciljeve kritične za ukrajinsku borbu, saopštio je kanadski ministar odbrane Bil Bler.

Ruske snage su u potpunosti zauzele fabriku koksa u Avdejevki, prenose ruske agencije pozivajući se na ministra odbrane.  

Ukrajinske odbrambene snage odbile su 53 ruska napada na pet sektora, četiri pokušaja ofanzive u dva sektora i još pet juriša na levu obalu Dnjepra, saopštio je Generalštab oružanih snaga Ukrajine, prenosi Ukrinform.

Generalštab Ukrajine je tokom prethodnog dana izvestio o 70 borbenih sukoba na prvim linijama fronta. Saopšteno je da je operativna situacija na istoku i jugu "izazovna".

Ruske snage su u potpunosti zauzele fabriku koksa u Avdejevki, prenose ruske agencije pozivajući se na ministra odbrane, prenosi Rojters.

Kanada šalje Ukrajini više od 800 dronova koji bi trebalo da otkriju i identifikuju ciljeve kritične za ukrajinsku borbu, saopštio je kanadski ministar odbrane Bil Bler.

Američki predsednik Džo Bajden voljan je da se sastane sa predsednikom republikanskog Predstavničkog doma Majkom Džonsonom, kako bi razgovarali o zakonu o finansiranju ukrajinskog rata protiv Rusije. Mađarska neće staviti veto na uvođenje novih sankcija Rusiji.

Raketne trupe Ukrajine pogodile su jedno rusko komandno mesto, četiri skladišta municije i pet artiljerijskih jedinica, saopštile su odbrambene snage Ukrajine.

Uništena su dva ruska aviona – lovac-bombarder Su-34 i lovac Su-35S, objavio je na Aleksandar Pavljuk, novi načelnik ukrajinskih kopnenih snaga.

Izvor: T a n j u g; Foto: EPA

RusijaUkrajinaratZelenskiKanada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva