:

:

TV Most

clock

Maj 21, 2015   12:05

0

118

Želimo da sankcionišemo onoga koga možemo

"Želimo da sankcionišemo onoga koga možemo, a to je delegat ako ne prekine utakmicu, organizatora sportske priredbe koji ne pokrene disciplinski postupak protiv onih koji su započeli nerede, smanjenjem za tri boda, odlazak u nižu ligu. Mislim da su to dobre norme da odgovorno kažemo da želimo da rešimo situaciju u sportu", rekao je Udovičić za RTS.

Ministar je dodao i da je želja Ministarstva da članarine za decu u klubovima budu smanjene.

"Lično sam učestvovao i vodio ravne rasprave i uvek sam navodio poseban akcenat na norme koje se odnose na decu. Želimo da sport bude dostupan svima, da ne bude privilegija. Znamo da je članarina jedan od osnovnih momenata u finansiranju klubova i jako je teško bilo napraviti jednakost između potreba kluba i roditelja, Članarina može najviše da bude 10 odsto u odnosu na mesečni prihod građana", rekao je Udovičić.

Dodao je da će zakon predvideti i besplatne preglede za decu od šest do 14 godina, a da Ministarstvo želi da uvede red i u oblasti rada sa decom, ko i na koji način radi sa njima, pitanje menadžera u sportu.

Udovičić je pojasnio da javna rasprava o zakonu o sportu traje do 1. juna, a da ga dosadašnja ohrabruje da je na pravom putu.

Upitan za Olimpijadu, koja će biti održana sledeće godine, Udovičić je rekao da je Srbija spremna za više medalja nego što ih je osvojeno u Londonu.

"Verujem da delegacija iz Rija moze da bude bolja nego što je bila naša u Londonu. Duboko verujem da je Srbija spremna za sedam medalja", rekao je Udovičić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva