:

:

TV Most

Foto: T a n j u g/AP

SAD

clock

Februar 25, 2023   8:01

0

81

Zimska oluja u Kaliforniji

Zimska oluja u SAD pojačala se danas iznad Kalifornije, što je izazvalo prvo upozorenje na snežnu mećavu u delovima oblasti Los Anđelesa u poslednjih 30 godina, prenosi Rojters.

Snažne mećave i pljuskovi osim Kalifornije, pogodile su i druge savezne države na zapadu SAD, a u Mičigenu su se hiljade ljudi smrzavale zbog nestanaka struje usled jedne od najgorih zimskih nepogoda u poslednjih nekoliko decenija, dok je u Portlandu u Oregonu ranije ove nedelje nivo snežnog pokrivača dostigao 25 centimetara.

Najviše snega u Kaliforniji palo je u oblasti Kaskada, Sijera Nevadi i na priobalnim planinama, ali čak i stanovnici u nižim predelima centralne obale Kalifornije i oblasti zaliva San Francisko probudili su se u petak ujutro sa snegom visine od 3 do 8 centimetara.

„To nije česta pojava, a San Francisko je takođe oborio 132-godišnji rekord za najnižu temperaturu ikada zabeleženu 24. februara, pošto je živa pala na 4 stepena Celzijusa u petak ujutro, jedan stepen niže od prethodnog rekorda postavljenog 1891. godine", saopšteno je iz Nacionalne meteorološke službe.

Očekuje se da će oluja, koja je ojačala u petak, potrajati nad Kalifornijom i tokom današnjeg dana, saopštili su meteorolozi.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva