:

:

TV Most

Foto: Novosti online

clock

Decembar 11, 2021   18:42

0

121

Zimski uslovi vožnje na zapadu i jugozapadu Srbije

Snežne padavine koje su zahvatile zapadne i jugozapadne krajeve Srbije, u prepodnevnim satima uslovile su zimske uslove vožnje na putevima u ovim područjima, saopštio je u podne Auto-moto savez Srbije.

Snega na kolovozu može biti i na putevima u nižim predelima, a prave zimske uslove treba očekivati na pravcima koji vode u planinske predele, dodaje se u saopštenju.

Na vozače se apeluje da pripreme vozilo i za predstojeće hladnije dane, jer prema najavama meteorologa stiže još jedna promena vremena koja će vozačima u većini krajeva doneti teže uslove vožnje.

Bez zadržavanja na naplatnim rampama auto-puteva

Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, saopštilo je večeras JP ''Putevi Srbije''.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17 časova,

na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta, a na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja, dodaje se u saopštenju ''Puteva Srbije''.

Sneg na putevima kod Ivanjice i na Divčibarama

Na putevima u Srbiji snega ima na deonicama na jugozapadu i zapadu zemlje, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na deonicama državnog puta IB-21, Divljaka-Ivanjica-Javor i Ivanjica-Buk, kolovoz je vlažan a snega ima do 5 centimetara, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, navodi se u izveštaju Štaba Zimske službe "Puteva Srbije" od 5:18 sati.

Pored toga, na deonici puta II A-175, Mionica-Brežđe-Divčibare-Kaona, kolovoz je vlažan, a snega ima do 5 centimetara.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta, održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Valjeva.

Na državnim putevima II prioriteta, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Novog Pazara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Vranja.

Pored toga, na istoku Srbije, vozači mogu naići na povremene sitne odrone duž nestabilnih kosina, u klisurama, usecima i zasecima.

Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), II A - 221 (klisura Korenatac), II A - 222 (Babin Zub) i II A - 217 (klisura Bovan), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, ističe se u saopštenju "Puteva Srbije".

To javno preduzeće savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Izvor: Танјуг

saobraćajuslovisneg na putu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva